2015-06-04 06:00

2015-06-04 06:00

Personligt rekord på 100 meter fjärilsim

SIMNING: Ajla Omic stod för stark simning i Eskilstuna

Under helgen tävlade Ajla Omic från Filipstads Simklubb i tredje deltävlingen av Ungdoms-GP-serien. Tävlingen simmades i långbana (50 meter) i ett gråkallt och regnigt Eskilstuna.

Med de tuffa yttre förutsättningarna var det svårt att prestera snabba tider, men Ajla lyckades förhållandevis bra jämfört med många andra. Detta visade hon i den första grenen hon simmade, 200 ryggsim, där hon simmade upp sig från en åttondeplats i startlistan till plats nummer tre. Tyvärr blev hon diskad för en felaktig vändning. Personligt rekord blev det i hennes nästa gren, 100 fjäril, där hon sänkte sin gamla långbanetid med 1,7 sekunder, 1.17,21. I sista grenen 100 ryggsim simmade hon en sekund över det personliga rekordet, men det räckte ändå till en silvermedalj i äldsta klassen, 16-18 år.

Med de tuffa yttre förutsättningarna var det svårt att prestera snabba tider, men Ajla lyckades förhållandevis bra jämfört med många andra. Detta visade hon i den första grenen hon simmade, 200 ryggsim, där hon simmade upp sig från en åttondeplats i startlistan till plats nummer tre. Tyvärr blev hon diskad för en felaktig vändning. Personligt rekord blev det i hennes nästa gren, 100 fjäril, där hon sänkte sin gamla långbanetid med 1,7 sekunder, 1.17,21. I sista grenen 100 ryggsim simmade hon en sekund över det personliga rekordet, men det räckte ändå till en silvermedalj i äldsta klassen, 16-18 år.