2015-03-07 11:17

2015-03-13 13:37

Filipstad fick revansch

ISHOCKEY: Filipstad–Hallstahammar 5–3

Efter onsdagskvällens 2–3-förlust mot Hallstahammar var revanschsuget stort hos spelarna i Filipstad.
– Direkt efter matchen i Hallstahammar ville vi ut på isen igen och spela, säger Filipstads lagkapten Sammy Svensson.
Och visst skulle Filipstad komma att få revansch – när lagen möttes i Wasahallen under fredagskvällen visade FIF varför det leder kvalet till division 2.

Inför 474 åskådare i Wasahallen fick Filipstad sin revansch på Hallstahammar.

Lagkaptenen Sammy Svensson konstaterar att FIF bars fram av publiken under matchens gång.

– Inramningen var fantastisk, jag har aldrig varit med om ett sånt tryck i Wasahallen förut. Alla sjöng på läktaren, det blev en riktig hockeyfest, säger han.

Inledningsvis lyckades dock inte Filipstad att motsvara hemmapublikens förväntningar. Att Hallstahammar bara hade en 3–2-ledning efter den första perioden borde Filipstadsspelarna tacka sin målvakt Simon Nydahl för. Han stod för flera fina räddningar när Hallstahammarspelarna kom i frilägen då Filipstads defensiva arbete inte fungerade fullt ut.

Hallstahammar tog tidigt ledningen med 1–0, men Filipstad skulle komma tillbaka och vända på steken till 2–1.

I båset manade Filipstadstränaren Stefan Asplund på sina spelare efter Emil Jakobssons 2–1-mål med orden ”kom igen nu, nu har vi dem i brygga!”. Därför såg det ut som att Filipstadsspelarna inte riktigt förstod vad som hände när Hallstahammar plötsligt kvitterade till 2–2 och tog ledningen med 3–2. I det läget började hemmalaget att spela individuellt och uppträda skärrat på isen.

– Det stämmer, innan vi började att lägga fokus på rätt saker var det inte så bra, säger Sammy Svensson.

Fin skridskoåkning

I den andra perioden skulle det komma att bli mycket bättre. Filipstad fick dessutom hjälp av Hallstahammar som drog på sig flera onödiga utvisningar. Och när FIF fick upp farten i skridskoåkningen och passningsspelet fick gästerna svårt att hänga med.

– I början av matchen var det ganska trevande från vår sida. Vi har dessutom många olika viljor i laget. Men när vi väl började att bete oss som ett lag gick det fint, säger Sammy Svensson.

Den fina skridskoåkningen malde sakta men säkert ner Hallstahammar.

– Hallstahammar har individuellt skickliga spelare, men när vi fick upp farten verkade de tycka att det inte var så roligt längre. Och när vi hade med oss farten i anfallsspelet fick vi också med oss farten i hemjobbet – och då kom Hallstahammar ingen vart, säger han.

Filipstad vände 2–3-underläget i den andra perioden till det som skulle komma att bli slutresultatet 5–3. Lagets tre mål i mellanakten kom alla i spel i numerärt överläge.

Filip Eriksson skadad

Filipstad har många positiva bitar från hemmamötet med Hallstahammar att ta med sig till de två avslutande matcherna i kvalet till division 2. Dessvärre fick laget även några tråkiga besked, till exempel att Filip Eriksson blev så illa skadad i axeln att han kommer att missa resten av säsongen.

Redan i morgon söndag spelar laget igen då redan avsågade NIK Karlstad kommer på besök till Wasahallen. Sammy Svensson lovar att Filipstad inte kommer att ställa ut skridskorna i tron om att segern är klar.

– NIK Karlstad har visserligen noll poäng, men de förlorade bara med 3–4 mot Björbo i går. De kommer att köra stenhårt mot oss och vi måste upp i nivå med vad vi kan prestera. NIK Karlstad kommer att kriga i varje match som de har kvar, nu har de absolut ingenting att förlora och de kan spela helt utan press, säger han.

Mål, Filipstad: Billy Dahlgren, Emil Jakobsson, Johan Jakobsson, Henrik Skalare, Rickard Hagberg. Hallstahammar: Peter Pettersson, Christoffer Nordqvist-Pihl, Andreas Lindh.

Inför 474 åskådare i Wasahallen fick Filipstad sin revansch på Hallstahammar.

Lagkaptenen Sammy Svensson konstaterar att FIF bars fram av publiken under matchens gång.

– Inramningen var fantastisk, jag har aldrig varit med om ett sånt tryck i Wasahallen förut. Alla sjöng på läktaren, det blev en riktig hockeyfest, säger han.

Inledningsvis lyckades dock inte Filipstad att motsvara hemmapublikens förväntningar. Att Hallstahammar bara hade en 3–2-ledning efter den första perioden borde Filipstadsspelarna tacka sin målvakt Simon Nydahl för. Han stod för flera fina räddningar när Hallstahammarspelarna kom i frilägen då Filipstads defensiva arbete inte fungerade fullt ut.

Hallstahammar tog tidigt ledningen med 1–0, men Filipstad skulle komma tillbaka och vända på steken till 2–1.

I båset manade Filipstadstränaren Stefan Asplund på sina spelare efter Emil Jakobssons 2–1-mål med orden ”kom igen nu, nu har vi dem i brygga!”. Därför såg det ut som att Filipstadsspelarna inte riktigt förstod vad som hände när Hallstahammar plötsligt kvitterade till 2–2 och tog ledningen med 3–2. I det läget började hemmalaget att spela individuellt och uppträda skärrat på isen.

– Det stämmer, innan vi började att lägga fokus på rätt saker var det inte så bra, säger Sammy Svensson.

Fin skridskoåkning

I den andra perioden skulle det komma att bli mycket bättre. Filipstad fick dessutom hjälp av Hallstahammar som drog på sig flera onödiga utvisningar. Och när FIF fick upp farten i skridskoåkningen och passningsspelet fick gästerna svårt att hänga med.

– I början av matchen var det ganska trevande från vår sida. Vi har dessutom många olika viljor i laget. Men när vi väl började att bete oss som ett lag gick det fint, säger Sammy Svensson.

Den fina skridskoåkningen malde sakta men säkert ner Hallstahammar.

– Hallstahammar har individuellt skickliga spelare, men när vi fick upp farten verkade de tycka att det inte var så roligt längre. Och när vi hade med oss farten i anfallsspelet fick vi också med oss farten i hemjobbet – och då kom Hallstahammar ingen vart, säger han.

Filipstad vände 2–3-underläget i den andra perioden till det som skulle komma att bli slutresultatet 5–3. Lagets tre mål i mellanakten kom alla i spel i numerärt överläge.

Filip Eriksson skadad

Filipstad har många positiva bitar från hemmamötet med Hallstahammar att ta med sig till de två avslutande matcherna i kvalet till division 2. Dessvärre fick laget även några tråkiga besked, till exempel att Filip Eriksson blev så illa skadad i axeln att han kommer att missa resten av säsongen.

Redan i morgon söndag spelar laget igen då redan avsågade NIK Karlstad kommer på besök till Wasahallen. Sammy Svensson lovar att Filipstad inte kommer att ställa ut skridskorna i tron om att segern är klar.

– NIK Karlstad har visserligen noll poäng, men de förlorade bara med 3–4 mot Björbo i går. De kommer att köra stenhårt mot oss och vi måste upp i nivå med vad vi kan prestera. NIK Karlstad kommer att kriga i varje match som de har kvar, nu har de absolut ingenting att förlora och de kan spela helt utan press, säger han.

Mål, Filipstad: Billy Dahlgren, Emil Jakobsson, Johan Jakobsson, Henrik Skalare, Rickard Hagberg. Hallstahammar: Peter Pettersson, Christoffer Nordqvist-Pihl, Andreas Lindh.