2015-02-14 12:41

2015-03-13 13:37

LFIBK krossade tabelljumbon

INNEBANDY: Lesjöfors/Filipstad–Karlstads IBK 20–3

Lesjöfors/Filipstad tycks ha växlat upp inför de avslutande omgångarna av division 2.

Mot jumbon Karlstads IBK slog laget aldrig av på takten och sprang därför ifrån till en seger av större modell.

– Det var bra för oss att få många mål för målskillnaden, säger tvåmålsskytten Anders Skoog.

Tidigare under veckan fick Lesjöfors/Filipstad hjälp av Hultsberg/Björkås i serietoppen, eftersom Karlstadlaget besegrade LFIBK:s konkurrent om seriesegern, Skoghalls IBF.

Lesjöfors/Filipstads seger mot Karlstads IBK i fredags kväll gör att laget nu har ett försprång, med tre omgångar kvar att spela, till Skoghalls IBF på tre poäng och en 27 mål bättre målskillnad.

– Självklart var det bra för oss att målskillnaden i matchen mot Karlstad blev så stor. Nu har vi tre tuffa matcher kvar att spela, men spelar vi som vi gjorde mot Karlstad tror jag att vi kommer att vinna matcherna. Men skulle vi förlora är det bra att ha målskillnaden, så det var gôtt att vi kunde ösa på som vi gjorde, säger Anders Skoog som gjorde två av Lesjöfors/Filipstads 20 mål.

Sett till spelet ser det ut att ha blivit bättre mot slutet, varför är ni så bra för tillfället?

– Vi hade ett snack efter jul med Pålle (Lesjöfors/Filipstads tränare Michael Paulsson, reds anm) som var bra. Vi fixade smådetaljer som inte riktigt fungerade tidigare. Framförallt har vi skärpt till oss i defensiven, framåt har målen alltid kommit på något sätt.

Mål, Lesjöfors/Filipstad: Magnus Stjernberg 5, Gustaf Ryhed 3, Kristian Wendel 2, Staffan Eriksson 3, Anders Skoog 2, Christoffer Hermansson, Robin Nilsson, Emil Eriksson, Tobias Lungström, Daniel Sjöberg, Karlstads IBK: David Snårelid, Johan Karlsson, Niklas Wallménius.

Tidigare under veckan fick Lesjöfors/Filipstad hjälp av Hultsberg/Björkås i serietoppen, eftersom Karlstadlaget besegrade LFIBK:s konkurrent om seriesegern, Skoghalls IBF.

Lesjöfors/Filipstads seger mot Karlstads IBK i fredags kväll gör att laget nu har ett försprång, med tre omgångar kvar att spela, till Skoghalls IBF på tre poäng och en 27 mål bättre målskillnad.

– Självklart var det bra för oss att målskillnaden i matchen mot Karlstad blev så stor. Nu har vi tre tuffa matcher kvar att spela, men spelar vi som vi gjorde mot Karlstad tror jag att vi kommer att vinna matcherna. Men skulle vi förlora är det bra att ha målskillnaden, så det var gôtt att vi kunde ösa på som vi gjorde, säger Anders Skoog som gjorde två av Lesjöfors/Filipstads 20 mål.

Sett till spelet ser det ut att ha blivit bättre mot slutet, varför är ni så bra för tillfället?

– Vi hade ett snack efter jul med Pålle (Lesjöfors/Filipstads tränare Michael Paulsson, reds anm) som var bra. Vi fixade smådetaljer som inte riktigt fungerade tidigare. Framförallt har vi skärpt till oss i defensiven, framåt har målen alltid kommit på något sätt.

Mål, Lesjöfors/Filipstad: Magnus Stjernberg 5, Gustaf Ryhed 3, Kristian Wendel 2, Staffan Eriksson 3, Anders Skoog 2, Christoffer Hermansson, Robin Nilsson, Emil Eriksson, Tobias Lungström, Daniel Sjöberg, Karlstads IBK: David Snårelid, Johan Karlsson, Niklas Wallménius.