2015-02-14 17:56

2015-03-13 13:37

Gruset sprutade om Pontus Tidemand

MOTOR: Rally Sweden kom till Rämmen

När Rally Sweden kom till Rämmen för andra gången under lördagen möttes förarna och publiken av sol i skogen.
En av dem som körde fort var den svenske Pontus Tidemand i WRC 2-klassen.

Han såg till att gruset sprutade ordentligt vid publikplatsen i Holmsjön.

Pontus Tidemand hade en bra lördag i Rally Sweden.

Och när han kom till Holmsjön på Rämmensträckan för andra gången under dagen bjöd han publiken på lite rallygodis. Han satsade rejält för att få med sig farten ur en kurva vilket gjorde att gruset sprutade åt alla håll – till supportrarnas jubel.

Han körde den 22,76 kilometer långa sträckan på 12 minuter och 17 sekunder, vilket gav honom en 17:e plats på SS 16. Tidigare under dagen hade han kört samma sträcka, då som SS 12, på 12,21,1. Även den tiden räckte till 17:e platsen på sträckan.

Publiken tycktes trivas ypperligt i den soldränkta skogen, däribland fransmännen Thibault Frison (till vänster), Benoit Faure, Boris Gauvin och Romain Doudaine.

– Vi är här både för rallyt och för Sebastien Ogier, säger Boris.

Vad tror ni då om Ogiers chanser?

– Det blir nog svårt, för (Andreas) Mikkelsen åker väldigt bra.

Sebastien Ogier körde bra på Rämmensträckan, vilket stärkte honom efter fredagens misstag på sträckan i Torsby. Hans supportrar i Holmsjön hade bilden klar för sig varför det gick som det gick under fredagen den 13.

– Han såg inte vår flagga och det måste ha gett honom otur, säger Boris med ett leende.

När Rämmensträckan kördes för första gången (SS 12) under lördagen hade Sebastien Ogier den snabbaste tiden med 11,36,5. När förarna körde sträckan för andra gången (SS 16) var britten Kris Meeke snabbast på 11,38,5.

Pontus Tidemand hade en bra lördag i Rally Sweden.

Och när han kom till Holmsjön på Rämmensträckan för andra gången under dagen bjöd han publiken på lite rallygodis. Han satsade rejält för att få med sig farten ur en kurva vilket gjorde att gruset sprutade åt alla håll – till supportrarnas jubel.

Han körde den 22,76 kilometer långa sträckan på 12 minuter och 17 sekunder, vilket gav honom en 17:e plats på SS 16. Tidigare under dagen hade han kört samma sträcka, då som SS 12, på 12,21,1. Även den tiden räckte till 17:e platsen på sträckan.

Publiken tycktes trivas ypperligt i den soldränkta skogen, däribland fransmännen Thibault Frison (till vänster), Benoit Faure, Boris Gauvin och Romain Doudaine.

– Vi är här både för rallyt och för Sebastien Ogier, säger Boris.

Vad tror ni då om Ogiers chanser?

– Det blir nog svårt, för (Andreas) Mikkelsen åker väldigt bra.

Sebastien Ogier körde bra på Rämmensträckan, vilket stärkte honom efter fredagens misstag på sträckan i Torsby. Hans supportrar i Holmsjön hade bilden klar för sig varför det gick som det gick under fredagen den 13.

– Han såg inte vår flagga och det måste ha gett honom otur, säger Boris med ett leende.

När Rämmensträckan kördes för första gången (SS 12) under lördagen hade Sebastien Ogier den snabbaste tiden med 11,36,5. När förarna körde sträckan för andra gången (SS 16) var britten Kris Meeke snabbast på 11,38,5.