2018-07-10 06:00

2018-07-10 06:00

Bosse Landberg bjuder på visklassiker i Lungsund

LUNGSUND: Kyrkokonsert med visor

På fredag, den 13 juli, sjunger Bosse Landberg i Lungsunds kyrka. På repertoaren finns Evert Taubes ”Karl-Alfred och Ellinor” och den mindre kända ”Målaren och Maria Pia”, liksom visor av Gunde Johansson, Dan Andersson och Nils Ferlin.

Förutom gitarren har Bosse med sin fiol för att spela ett par låtar från Gotland. En av låtarna är ”Gotländsk sommarnatt”, som Bosse under sin Gotlandstid lärt av kompositören själv, riksspelmannen Svante Pettersson.

Det finska nationalinstrumentet kantele är i Sverige ett ganska okänt instrument. Till kantele sjunger Bosse en visa på finska, ”Tule tule minun ystäväni”. En sång till dragspel blir det också, Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng”, tonsatt av Georg Riedel.

– Alla får förstås sjunga med i sånger som de känner igen, säger Bosse Landberg. Att sjunga tillsammans skapar en fin gemenskap.

Förutom gitarren har Bosse med sin fiol för att spela ett par låtar från Gotland. En av låtarna är ”Gotländsk sommarnatt”, som Bosse under sin Gotlandstid lärt av kompositören själv, riksspelmannen Svante Pettersson.

Det finska nationalinstrumentet kantele är i Sverige ett ganska okänt instrument. Till kantele sjunger Bosse en visa på finska, ”Tule tule minun ystäväni”. En sång till dragspel blir det också, Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng”, tonsatt av Georg Riedel.

– Alla får förstås sjunga med i sånger som de känner igen, säger Bosse Landberg. Att sjunga tillsammans skapar en fin gemenskap.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.