2018-01-12 06:00

2018-01-12 12:29

Ny skrift på gång om Tegnér

FILIPSTAD

Eva-Gunilla Ribbing har skrivit en skrift om forne biskopen och författaren Esaisas Tegnér. Nu ansöker hon och William Dickson om 5 000 kronor i kulturbidrag från kommunen, för att kunna publicera den.

Skriften baseras på ett föredrag Eva-Gunilla Ribbing höll på Kyrkans hus i höstas och William Dickson framhåller att föredraget är värt att läsas av en vidare krets. Skriften är illustrerad med bilder från Tegnérs liv på Värmlands näs till Rämmen, Lund och biskopsgården i Växjö.

I ansökan framhålls att Tegnér var ”vår store kulturprofil i början av 1800-talet”.

Skriften baseras på ett föredrag Eva-Gunilla Ribbing höll på Kyrkans hus i höstas och William Dickson framhåller att föredraget är värt att läsas av en vidare krets. Skriften är illustrerad med bilder från Tegnérs liv på Värmlands näs till Rämmen, Lund och biskopsgården i Växjö.

I ansökan framhålls att Tegnér var ”vår store kulturprofil i början av 1800-talet”.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.