2018-01-12 06:00

2018-01-12 06:00

Nämnd vill främja äldre i kulturlivet

FILIPSTAD

Även socialnämnden har nu kommit med ett yttrande om förslaget till kulturplan för Filipstads kommun.

Nämnden tycker att planen är ”ett bra initiativ och tar upp väsentliga delar ur kommunens redan befintliga kultur”. Socialnämnden anser också att det är bra att planen fokuserar på nya initiativ inom kulturlivet samt att det är tydligt att planen är ett levande dokument.

På en punkt kommer socialnämnden dock med en efterlysning.

Nämnden skriver i sitt yttrande att planen saknar ett avsnitt som belyser ”hållbara modeller och metoder för att främja äldres och funktionsnedsattas delaktighet i kulturlivet”.

Nämnden tycker att planen är ”ett bra initiativ och tar upp väsentliga delar ur kommunens redan befintliga kultur”. Socialnämnden anser också att det är bra att planen fokuserar på nya initiativ inom kulturlivet samt att det är tydligt att planen är ett levande dokument.

På en punkt kommer socialnämnden dock med en efterlysning.

Nämnden skriver i sitt yttrande att planen saknar ett avsnitt som belyser ”hållbara modeller och metoder för att främja äldres och funktionsnedsattas delaktighet i kulturlivet”.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.