2017-09-01 06:00

2017-09-01 06:00

Bjöd på gamla fina svensktoppshits

LESJÖFORS: När Svensktoppskungen kom till byn

Efter framgångarna tröttnade han på musikkarriären – nu har dock Svensktoppskungen som länge avstått strålkastarljuset åter intagit scenen. Tillsammans med fler duktiga musiker, bland andra sin fru, sjunger Carl Erik Thörn sig nu fram i landet. Om onsdagen var det Lesjöfors tur att få celebert besök.

Först att äntra scenen i Folkets hus är Per Romin, ledare för Stockholms Accordion Club. I sin famn har han ett digitalt dragspel med vilket han kan få en enmansshow att låta som en hel storbandsorkester.

– Den är praktisk – man kan spela bas och piano på samma gång! Saxofonen gillar jag också, säger Per och bjuder den församlade publiken på ett uppskattat öppningsnummer.

När tonerna från det makalösa dragspelandet klingat ut, applåderas kvällens huvudperson ut på scenen.

Carl Erik Thörn, landets store Svensktoppskung under 60- och 70-talet, inleder givetvis med en svensktoppshit från 1968, nämligen När morgonen gryr.

Näst ut är Jag vill dansa med dig, vilken får publiken att nicka och nynna igenkännande.

– Det var när jag hade två låtar med på Svensktoppen samtidigt som programledaren Ulf Elving utnämnde mig till Svensktoppskung, berättar Carl Erik.

– Många undrade sedan vart jag tog vägen. Faktum är att jag tröttnade på musikbranschen och emigrerade till San Fransisco. Men nu är jag hemma igen och ni kommer få stå ut med mig livet ut! Men jag kan ändå få sjunga om staden jag förälskade mig i, säger Carl Erik och tar ton till I left my heart in San Fransisco.

Röstresurser

Kvällens tredje artist att göra entré är Carl Eriks fru, Adorena Thörn. Makarna har varit ett par i 16 år och att få göra detta tillsammans – att resa runt och förmedla musik de känner så mycket för, är en ynnest tycker de båda. Glädjen och passionen märks inte minst då paret stämmer upp i en duett till Somewhere från musikalen West side story.

När Adorena sjunger solo till Barbra Streisand-favoriter får publiken även känna prov på hennes fylliga, resursrika röst.

Kvällen fortskrider med fler av Carl Eriks populära låtar, uppblandat med bejublade Frank Sinatra-klassiker. Och inte verkar det bara vara Svensktoppskungen själv som njuter av att vara tillbaka, även över publiken vilar en belåtenhet.

Först att äntra scenen i Folkets hus är Per Romin, ledare för Stockholms Accordion Club. I sin famn har han ett digitalt dragspel med vilket han kan få en enmansshow att låta som en hel storbandsorkester.

– Den är praktisk – man kan spela bas och piano på samma gång! Saxofonen gillar jag också, säger Per och bjuder den församlade publiken på ett uppskattat öppningsnummer.

När tonerna från det makalösa dragspelandet klingat ut, applåderas kvällens huvudperson ut på scenen.

Carl Erik Thörn, landets store Svensktoppskung under 60- och 70-talet, inleder givetvis med en svensktoppshit från 1968, nämligen När morgonen gryr.

Näst ut är Jag vill dansa med dig, vilken får publiken att nicka och nynna igenkännande.

– Det var när jag hade två låtar med på Svensktoppen samtidigt som programledaren Ulf Elving utnämnde mig till Svensktoppskung, berättar Carl Erik.

– Många undrade sedan vart jag tog vägen. Faktum är att jag tröttnade på musikbranschen och emigrerade till San Fransisco. Men nu är jag hemma igen och ni kommer få stå ut med mig livet ut! Men jag kan ändå få sjunga om staden jag förälskade mig i, säger Carl Erik och tar ton till I left my heart in San Fransisco.

Röstresurser

Kvällens tredje artist att göra entré är Carl Eriks fru, Adorena Thörn. Makarna har varit ett par i 16 år och att få göra detta tillsammans – att resa runt och förmedla musik de känner så mycket för, är en ynnest tycker de båda. Glädjen och passionen märks inte minst då paret stämmer upp i en duett till Somewhere från musikalen West side story.

När Adorena sjunger solo till Barbra Streisand-favoriter får publiken även känna prov på hennes fylliga, resursrika röst.

Kvällen fortskrider med fler av Carl Eriks populära låtar, uppblandat med bejublade Frank Sinatra-klassiker. Och inte verkar det bara vara Svensktoppskungen själv som njuter av att vara tillbaka, även över publiken vilar en belåtenhet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.