2017-08-31 19:38

2017-08-31 19:38

Toppmöte med Saxåkoppling

LONDON

För digitaloperapubliken i Filipstad är stjärnsopranen Renee Fleming ett bekant ansikte. Hon brukar ofta vara programledare för de populära operasändningarna från Metropolitan, där hon också ofta tar sig an de riktigt stora rollerna.

Peter Eriksson – för Filipstadsborna mest känd som konstnärlig ledare för Saxåfestivalen – fick se henne på betydligt närmare håll än så under onsdagen. Då var han i Royal Albert Hall i London tillsammans med Kungliga filharmonikerna, där han spelar. På onsdagen gav de konsert tillsammans med operastjärnan under ledning av chefdirigent Sakari Oramo.

Fleming och filharmonikerna har samarbetat förut med skivan Distant Light som resultat.

För digitaloperapubliken i Filipstad är stjärnsopranen Renee Fleming ett bekant ansikte. Hon brukar ofta vara programledare för de populära operasändningarna från Metropolitan, där hon också ofta tar sig an de riktigt stora rollerna.

Peter Eriksson – för Filipstadsborna mest känd som konstnärlig ledare för Saxåfestivalen – fick se henne på betydligt närmare håll än så under onsdagen. Då var han i Royal Albert Hall i London tillsammans med Kungliga filharmonikerna, där han spelar. På onsdagen gav de konsert tillsammans med operastjärnan under ledning av chefdirigent Sakari Oramo.

Fleming och filharmonikerna har samarbetat förut med skivan Distant Light som resultat.