2017-08-08 13:38

2017-08-08 13:38

Ställer ut tillsammans

DEGERFORS: Maj-Lis Sölvebring och Monica Fredberg började måla tillsammans för fem år sedan

Denna vecka ställer Kristinehamnskonstnärerna Maj-Lis Sölvebring och Monica Fredberg ut tavlor i Veboa på Berget. Att de gör det tillsammans beror på att de i fem år har målat tillsammans.

Maj-Lis Sölvebring hade målat 15 år och Monica Fredberg i cirka 20 år när de kom på att de ville göra det tillsammans. Det hela startade med att de började måla för en lärare och skulle lära sig olika tekniker.

Liten grupp

– När vi för fem år sedan började måla tillsammans började vi i en kurs hos en lärare och i början var vi en liten grupp, säger Maj-Lis och Monica. Men det växte och vi blev för många och det blev rörigt. Vi började att måla i akryl och sedan skulle det bli akvarell, men det sista såg vi inte röken av.

Hoppade av

De båda hoppade av kursen och började måla tillsammans och drog nytta av varandras kunskaper.

– Sedan dess träffas vi varje vecka och målar och det känns bra att kunna göra det tillsammans, säger de båda. Nu ska vi vara här en vecka och avslutar på söndag. Vi har också tavlor i Blå Lagårn i Arvika.

Djur och natur

Maj-Lis Sölvebring målar i teknikerna akryl, akvarell och blyerts.

– Jag målar lite av varje som natur, ja det kan bli det som faller en in när man börjar, sägher Maj-Lis Sölvebring.

Monica Fredberg målar mycket djur och då helst katter.

– Jag tycker om att måla djur och då helst katter, säger Monica Fredberg som är en kattmänniska. Jag har gjort några bilder på katter från foton som folk ha beställt, men det är svårt. Det ska ju vara så lika fotot som möjligt och det är inte alltid så lätt att få till det. Jag tycker om att måla människor också och har några ansikten med på den här utställningen.

Väl omhändertagna

Det är andra gången som Monica Fredberg ställer ut i Veboa och tycker att det är roligt att komma tillbaka.

– Jag var här och frågade om det fanns någon möjlighet att få ha den här utställningen och blev väl omhändertagen, säger Monica Fredberg. De tyckte att det var bra med en utställning i stället för att det skulle stå tomt här. Det är en jättebra lokal att visa upp tavlor i och det rör sig mycket folk här uppe.

Social bit

Konstnärerna Maj-Lis Sölvebring och Monica Fredberg kommer att finnas på plats hela veckan på Berget.

– Vi kommer att vara här då det blir liksom en social bit när man träffar mycket folk, säger Maj-Lis och Monica. Sedan kan det ju hända att man får sälja någon tavla, även om det inte är det viktigaste.

Maj-Lis Sölvebring hade målat 15 år och Monica Fredberg i cirka 20 år när de kom på att de ville göra det tillsammans. Det hela startade med att de började måla för en lärare och skulle lära sig olika tekniker.

Liten grupp

– När vi för fem år sedan började måla tillsammans började vi i en kurs hos en lärare och i början var vi en liten grupp, säger Maj-Lis och Monica. Men det växte och vi blev för många och det blev rörigt. Vi började att måla i akryl och sedan skulle det bli akvarell, men det sista såg vi inte röken av.

Hoppade av

De båda hoppade av kursen och började måla tillsammans och drog nytta av varandras kunskaper.

– Sedan dess träffas vi varje vecka och målar och det känns bra att kunna göra det tillsammans, säger de båda. Nu ska vi vara här en vecka och avslutar på söndag. Vi har också tavlor i Blå Lagårn i Arvika.

Djur och natur

Maj-Lis Sölvebring målar i teknikerna akryl, akvarell och blyerts.

– Jag målar lite av varje som natur, ja det kan bli det som faller en in när man börjar, sägher Maj-Lis Sölvebring.

Monica Fredberg målar mycket djur och då helst katter.

– Jag tycker om att måla djur och då helst katter, säger Monica Fredberg som är en kattmänniska. Jag har gjort några bilder på katter från foton som folk ha beställt, men det är svårt. Det ska ju vara så lika fotot som möjligt och det är inte alltid så lätt att få till det. Jag tycker om att måla människor också och har några ansikten med på den här utställningen.

Väl omhändertagna

Det är andra gången som Monica Fredberg ställer ut i Veboa och tycker att det är roligt att komma tillbaka.

– Jag var här och frågade om det fanns någon möjlighet att få ha den här utställningen och blev väl omhändertagen, säger Monica Fredberg. De tyckte att det var bra med en utställning i stället för att det skulle stå tomt här. Det är en jättebra lokal att visa upp tavlor i och det rör sig mycket folk här uppe.

Social bit

Konstnärerna Maj-Lis Sölvebring och Monica Fredberg kommer att finnas på plats hela veckan på Berget.

– Vi kommer att vara här då det blir liksom en social bit när man träffar mycket folk, säger Maj-Lis och Monica. Sedan kan det ju hända att man får sälja någon tavla, även om det inte är det viktigaste.