2017-03-27 09:24

2017-03-27 09:24

Rolf på turné i vår

MUSIK: Med band

På lördag kväll spelar Rolf Carlsson på Christinateatern i Kristinehamn.

Han tar sitt band med sig på färden och detta består av Anders Höjd på bas, Per Hero på trummor och percussion, Hasse Östman på gitarrer och Olle Nyberg på piano och orgel. Den sistnämnde har kommit med under våren och har spelat i Björn Afzelius kompband Globetrotters i femton år och producerade även flera av hans skivor. Olle Nyberg har också spelat med bland andra Totta Näslund, Mats Ronander, Ulf Lundell, Sven-Ingvars, Mikael Rickfors och internationella namn som Dr Hook och The Waterboys.

Hundraåring

Rolf Carlsson senaste album ”Själ och blod” kom i oktober 2015 och därefter i november 2016 släpptes singeln ”Jag har drömt”. Det är en tolkning av en Dan Andersson-dikt från diktsamlingen ”Svarta ballader” som kom ut för precis hundra år sedan i år.

Dan Andersson finns med på ett hörn när Rolf Carlsson under året turnerar tillsammans med sitt band. Det bjuds även på Dylan, Cohen och Ferlin – och självklart även låtar från Rolf Carlssons egen repertoar.

Konsertkalendern omfattar Christinateatern i Kristinehamn den 1 april, Arenan i Karlstad 21 april, Ölme Diversehandel (med Kristinehamns Stråkorkester) den 13 maj, Restaurang Bulf, Filipstad den 27 maj och Nordmarks kyrka den 9 juli.

Han tar sitt band med sig på färden och detta består av Anders Höjd på bas, Per Hero på trummor och percussion, Hasse Östman på gitarrer och Olle Nyberg på piano och orgel. Den sistnämnde har kommit med under våren och har spelat i Björn Afzelius kompband Globetrotters i femton år och producerade även flera av hans skivor. Olle Nyberg har också spelat med bland andra Totta Näslund, Mats Ronander, Ulf Lundell, Sven-Ingvars, Mikael Rickfors och internationella namn som Dr Hook och The Waterboys.

Hundraåring

Rolf Carlsson senaste album ”Själ och blod” kom i oktober 2015 och därefter i november 2016 släpptes singeln ”Jag har drömt”. Det är en tolkning av en Dan Andersson-dikt från diktsamlingen ”Svarta ballader” som kom ut för precis hundra år sedan i år.

Dan Andersson finns med på ett hörn när Rolf Carlsson under året turnerar tillsammans med sitt band. Det bjuds även på Dylan, Cohen och Ferlin – och självklart även låtar från Rolf Carlssons egen repertoar.

Konsertkalendern omfattar Christinateatern i Kristinehamn den 1 april, Arenan i Karlstad 21 april, Ölme Diversehandel (med Kristinehamns Stråkorkester) den 13 maj, Restaurang Bulf, Filipstad den 27 maj och Nordmarks kyrka den 9 juli.