2016-08-08 12:03

2016-08-08 12:03

Hasse och Lotta showar

HÄLLEFORS: Publiken i Hällefors får ett bonusband

På lördag, 13 augusti, gästas Hällefors av två folkkära artister. Lotta Engberg och Hasse Andersson är på turné i sommar, men publiken i Hällefors får något som övriga på turnén inte får: Mats Runqvist har även bokat in nostalgibandet Deilys.

– Det ska bli roligt, säger arrangören Mats Runqvist. Lotta och Hasse kör sin show och sen har jag bokat Deilys som började spela i Hällefors för 41 år sedan.

Mats tror därmed på en skön helkväll och glädjs lite extra åt Hasse Anderssons revival.

– Han har fått en nytändning så det är helt sanslöst! Jag träffar föräldrar här i Hällefors som säger att ”vi måste boka biljetter för vår son eller dotter som är 12-13 år vill komma ner och titta på Hasse.”

Så kan det gå när en vithårig artist ställer upp i Melodifestivalen och blir barnens favorit.

Mats Runqvist som driver Hellefors herrgård är van vid stora evenemang vid det här laget. Han har arrangerat Diggiloo flera gånger och även om Lotta och Hasse-turnén inte har riktigt så stora mått som Diggiloo, bjuder artistduon ändå på en rejäl show – cirka två och en halv timme lång – med en speciell inramning.

– Det är ett roligt koncept. De åker med en scen som är ganska stor men ändå smidig. Jag tror att smarta lösningar med portabla scener av det slaget är något vi kommer att få ser mer av. Och det är roligt att vi får vara med på banan! säger Mats.

Många betydligt större orter än Hällefors står på turnéplanen, som Östersund, Piteå, Båstad och Göteborg.

Änglahund och allsång

För egen del har Mats Runqvist redan funderingar i gång på satsningar han vill göra kommande år, men närmast gäller det alltså att öppna herrgårdsparken för country och schlager, och de båda artisternas specialiteter, såväl Änglahund som allsång, lär finnas med på tåget.

– Det ska bli roligt, säger arrangören Mats Runqvist. Lotta och Hasse kör sin show och sen har jag bokat Deilys som började spela i Hällefors för 41 år sedan.

Mats tror därmed på en skön helkväll och glädjs lite extra åt Hasse Anderssons revival.

– Han har fått en nytändning så det är helt sanslöst! Jag träffar föräldrar här i Hällefors som säger att ”vi måste boka biljetter för vår son eller dotter som är 12-13 år vill komma ner och titta på Hasse.”

Så kan det gå när en vithårig artist ställer upp i Melodifestivalen och blir barnens favorit.

Mats Runqvist som driver Hellefors herrgård är van vid stora evenemang vid det här laget. Han har arrangerat Diggiloo flera gånger och även om Lotta och Hasse-turnén inte har riktigt så stora mått som Diggiloo, bjuder artistduon ändå på en rejäl show – cirka två och en halv timme lång – med en speciell inramning.

– Det är ett roligt koncept. De åker med en scen som är ganska stor men ändå smidig. Jag tror att smarta lösningar med portabla scener av det slaget är något vi kommer att få ser mer av. Och det är roligt att vi får vara med på banan! säger Mats.

Många betydligt större orter än Hällefors står på turnéplanen, som Östersund, Piteå, Båstad och Göteborg.

Änglahund och allsång

För egen del har Mats Runqvist redan funderingar i gång på satsningar han vill göra kommande år, men närmast gäller det alltså att öppna herrgårdsparken för country och schlager, och de båda artisternas specialiteter, såväl Änglahund som allsång, lär finnas med på tåget.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.