2016-02-24 10:03

2016-02-24 12:27

Bullseye lägger av

FILIPSTAD: Två av fyra behövde en paus – då tog det stopp

(UPPDATERAD) Hårdrocksbandet Bullseye lägger av – eller kanske ska man snarare kalla det en paus på obestämd tid?
– Vi kommer tillbaka, på det ena eller andra sättet, säger gitarristen Bosse Norman.
Sångaren Johan Hallström räknar dock med att det verkligen är slut med Bullseye, men tror också han på en musikalisk fortsättning i någon form.

Både Bosse Norman och trummisen Jesper Magnusson har var och en på sitt håll kommit fram till att de behöver en paus. Det har varit intensivt med musiken och för Bosse handlar det också om hälsoskäl.

Vägde plus och minus

– Jag la allt det positiva i ena handen och allt det negativa i den andra och när det negativa vägde för tungt, kände jag att det här går inte. När jag väl bestämt mig var det glasklart, säger Bosse Norman.

– Man är 53 år och det börjar smyga sig på ett och annat!

Men hur gammal är Keith Richards...

– Och han klättrar ju fortfarande i palmer och ramlar ner och klarar sig, jo tack för den! säger Bosse med ett skratt.

Han har haft tanken på att han kanske måste ta en paus en längre tid.

– Men sen vill man ju så mycket...

När han till slut bestämde sig, sammanföll det med att också Jesper hade känt att han behövde ett break. Då återstod ju bara två i bandet, Johan Hallström och Joakim Ståhl, och att bli duo fanns inga planer på. Däremot tänker Johan Hallström att han och Jocke nu kan bilda grunden i något nytt. Att ge upp musiken helt är inte aktuellt:

– Jag kommer definitivt att fortsätta med musik. Det kommer att bli full fart framåt med musiken och nya musiker, säger han.

Han betonar att det inte finns någon schism i bandet och att han har respekt för Normans och Magnussons beslut. Samtidigt kan han inte dölja att det är en besvikelse att behöva lägga av nu.

– Det är klart att det är tungt, säger han.

Minnen för livet

Säkert tynger det lite extra att Bullseye ju faktiskt fått något av ett genombrott, med skiva, spelningar, bra recensioner och stort publikintresse. Men Bosse Norman tycker att man kan vända och vrida lite på det också:

– Det är jättetråkigt att sluta, men samtidigt om man tittar på vad vi åstadkommit under de här åren, så har vi ju fått minnen för livet. Vi har träffat underbar publik, haft kanonroligt och fått möta många underbara människor. Herregud, vilken resa vi har gjort! Jag tror att när det här lagt sig, kommer det positiva att överväga, säger Bosse Norman.

– Vi kanske har tagit hårdrockståget så långt vi kunde, säger han också.

Samtidigt utesluter han inte att det kan bli någon form av reunion om ett par år.

– Jag har fortfarande mycket musik i mig. 2016 får det lugna ner sig och jag ska umgås med familjen och bli normal igen, om man kan uttrycka sig så. Sen får vi se. Jag har ju lite låtar... Jag kommer i alla fall att göra något slags musik även i framtiden, annars kommer jag att explodera! Jag är säker på att på något sätt kommer jag, eller vi, att hålla på med musik i framtiden också.

Johan Hallström vågar inte tro på Bullseye i framtiden, ”det är slut”, säger han, men på ett fortsatt liv med musik tror han stenhårt:

– Jag kommer att söka mig ut och leta nya musiker, så är det bara!

Både Bosse Norman och trummisen Jesper Magnusson har var och en på sitt håll kommit fram till att de behöver en paus. Det har varit intensivt med musiken och för Bosse handlar det också om hälsoskäl.

Vägde plus och minus

– Jag la allt det positiva i ena handen och allt det negativa i den andra och när det negativa vägde för tungt, kände jag att det här går inte. När jag väl bestämt mig var det glasklart, säger Bosse Norman.

– Man är 53 år och det börjar smyga sig på ett och annat!

Men hur gammal är Keith Richards...

– Och han klättrar ju fortfarande i palmer och ramlar ner och klarar sig, jo tack för den! säger Bosse med ett skratt.

Han har haft tanken på att han kanske måste ta en paus en längre tid.

– Men sen vill man ju så mycket...

När han till slut bestämde sig, sammanföll det med att också Jesper hade känt att han behövde ett break. Då återstod ju bara två i bandet, Johan Hallström och Joakim Ståhl, och att bli duo fanns inga planer på. Däremot tänker Johan Hallström att han och Jocke nu kan bilda grunden i något nytt. Att ge upp musiken helt är inte aktuellt:

– Jag kommer definitivt att fortsätta med musik. Det kommer att bli full fart framåt med musiken och nya musiker, säger han.

Han betonar att det inte finns någon schism i bandet och att han har respekt för Normans och Magnussons beslut. Samtidigt kan han inte dölja att det är en besvikelse att behöva lägga av nu.

– Det är klart att det är tungt, säger han.

Minnen för livet

Säkert tynger det lite extra att Bullseye ju faktiskt fått något av ett genombrott, med skiva, spelningar, bra recensioner och stort publikintresse. Men Bosse Norman tycker att man kan vända och vrida lite på det också:

– Det är jättetråkigt att sluta, men samtidigt om man tittar på vad vi åstadkommit under de här åren, så har vi ju fått minnen för livet. Vi har träffat underbar publik, haft kanonroligt och fått möta många underbara människor. Herregud, vilken resa vi har gjort! Jag tror att när det här lagt sig, kommer det positiva att överväga, säger Bosse Norman.

– Vi kanske har tagit hårdrockståget så långt vi kunde, säger han också.

Samtidigt utesluter han inte att det kan bli någon form av reunion om ett par år.

– Jag har fortfarande mycket musik i mig. 2016 får det lugna ner sig och jag ska umgås med familjen och bli normal igen, om man kan uttrycka sig så. Sen får vi se. Jag har ju lite låtar... Jag kommer i alla fall att göra något slags musik även i framtiden, annars kommer jag att explodera! Jag är säker på att på något sätt kommer jag, eller vi, att hålla på med musik i framtiden också.

Johan Hallström vågar inte tro på Bullseye i framtiden, ”det är slut”, säger han, men på ett fortsatt liv med musik tror han stenhårt:

– Jag kommer att söka mig ut och leta nya musiker, så är det bara!