2017-08-01 06:00

2017-08-01 06:00

Stort tack!

Det är lätt att det som blivit tradition tas som något självklart, det är så lätt att glömma att det inte gör sig självt. Likaså är det lätt att glömma ett litet, men värmande viktigt ord: det tyvärr inte särskilt slitna ordet ”tack”.

Så nu kommer det. Ett stort tack, nej, flera, är på sin plats efter den gångna veckan. Stort tack till alla som jobbar ideellt och hårt för att Filibjurveckan ska bli så omväxlande, innehållsrik och upplevelsefylld som det bara går.

Tack till alla ute i föreningslivet som ställer upp för denna festivalvecka och ett alldeles särskilt tack till kärntruppen: Per-Olov, Roger, Sören, Göran, Hasse och några namn till som trots att de skulle kunna sitta lugnt hemma på altanen med varsin kaffekopp inte gör det. I stället spikar de dansbanor, bokar artister, fixar annonser, sätter upp affischer, sätter upp marknadsstånd, tar ner marknadsstånd, delar ut glass, söker tillstånd hos polisen, söker bidrag hos kommunen... en massa osynligt och synligt arbete som resulterar i något riktigt bra som alla kan se och delta i – och som blivit till en så stark tradition att inte alla tänker just på allt arbete som ligger bakom.

Och har ni tänkt på att det är i princip samma gäng som lägger grundvalarna för så väl Filibjur som mc-paradsarrangemang, julmarknad, tomteparad, Filipstadsmässan, Sjöslag och mycket mer. Jo, det är lite olika konstellationer, men många av namnen återkommer oavsett namn på gruppen/kommittén. Tack för att ni orkar! Och tack ni som sponsrar, företag såväl som kommunen.

FIlibjur förgylldes detta år av ytterligare ett festivalarrangemang. Filipstads kommun blev en del av Artscape och det är också värt ett rejält tack. Tack för det första till konstnärerna; Linus ”Yash” Lundin, Robert ”Super-G” Forsberg och Anya Blom. Ert arbete och er kreativitet har gjort Filipstad rikare. Tack också till de som såg chansen komma – tack Torbjörn Parling och tack Jan Fröding – och de som vågade ta den – av 16 kommuner i Värmland är 10 med i Artscape och Filipstad hör tack och lov till dem som sa ja. På kuppen lär det bli väldigt lätt att dela ut årets Ferlinstipendium – ledtråd: det är ju bara att titta på de nymålade väggarna i stan.

Tack för ordet!

Lena Richardson

Så nu kommer det. Ett stort tack, nej, flera, är på sin plats efter den gångna veckan. Stort tack till alla som jobbar ideellt och hårt för att Filibjurveckan ska bli så omväxlande, innehållsrik och upplevelsefylld som det bara går.

Tack till alla ute i föreningslivet som ställer upp för denna festivalvecka och ett alldeles särskilt tack till kärntruppen: Per-Olov, Roger, Sören, Göran, Hasse och några namn till som trots att de skulle kunna sitta lugnt hemma på altanen med varsin kaffekopp inte gör det. I stället spikar de dansbanor, bokar artister, fixar annonser, sätter upp affischer, sätter upp marknadsstånd, tar ner marknadsstånd, delar ut glass, söker tillstånd hos polisen, söker bidrag hos kommunen... en massa osynligt och synligt arbete som resulterar i något riktigt bra som alla kan se och delta i – och som blivit till en så stark tradition att inte alla tänker just på allt arbete som ligger bakom.

Och har ni tänkt på att det är i princip samma gäng som lägger grundvalarna för så väl Filibjur som mc-paradsarrangemang, julmarknad, tomteparad, Filipstadsmässan, Sjöslag och mycket mer. Jo, det är lite olika konstellationer, men många av namnen återkommer oavsett namn på gruppen/kommittén. Tack för att ni orkar! Och tack ni som sponsrar, företag såväl som kommunen.

FIlibjur förgylldes detta år av ytterligare ett festivalarrangemang. Filipstads kommun blev en del av Artscape och det är också värt ett rejält tack. Tack för det första till konstnärerna; Linus ”Yash” Lundin, Robert ”Super-G” Forsberg och Anya Blom. Ert arbete och er kreativitet har gjort Filipstad rikare. Tack också till de som såg chansen komma – tack Torbjörn Parling och tack Jan Fröding – och de som vågade ta den – av 16 kommuner i Värmland är 10 med i Artscape och Filipstad hör tack och lov till dem som sa ja. På kuppen lär det bli väldigt lätt att dela ut årets Ferlinstipendium – ledtråd: det är ju bara att titta på de nymålade väggarna i stan.

Tack för ordet!

Lena Richardson