2017-01-13 06:00

2017-01-13 06:00

Perspektiv

DYRT. Philip Botström har just investerat 7900 kronor i sin utbildning. Det är vad den omskrivna taxiresan mellan Sälen och Stockholm kostar honom i pengar. Men det kommer även en annan nota, som blir värre att betala.

Om det var Philip Botström själv som tog det erbarmliga beslutet att boka taxi i stället för att kolla upp ordentligt vilka billigare möjligheter som fanns att tillgå för hemfärden, det vet bara han och hans medarbetare på SSU.

Alla vi som bor så här lite lantligt till vet att bussar och tåg inte alltid går när man själv precis vill. Tunnelbana har vi ingen och här i Botströms hemort Filipstad finns inte ens taxi. Men livet rullar på ändå - vi är vana, vi planerar.

Taxiresan borde självklart aldrig bokats, nån borde gjort bättre research och hur tog sig förresten alla andra konferensdeltagare hem, de flesta hade väl också de jobb och uppdrag att gå till på måndagsmorgonen? Vad hände med den stolta parollen ”Alla ska med”?

Att tro att det går att använda medlemspengar till en sådan resa utan att det väcker debatt är blåögt. Nu har en tidigare omhuldad ung politiker plötsligt fått en bild av sig som en glidare – ett intryck som förstärktes när han först slirade på sanningen om mötet som han skulle på men aldrig var på. Så klart också att det retar folk att det ännu en gång visat sig att politiker å ena sidan sätter upp lagar och regler om hur vi alla ska leva, från dyra bensinskatter som ska hålla nere bilismen till båtfärger vi inte ska använda – å andra sidan själva verkar hitta undantag för just dem, för att just de har något så viktigt på gång. Varje gång det händer, skadas inte bara den enskilde som visat prov på fartblindhet, dåligt omdöme eller ett stressat beslut.

Samtidigt: Philip Botström är ung – de är ju ofta det, de som är engagerade i ungdomsförbund. Med ungdom följer att man inte prövats, inte hunnit få så mycket erfarenhet, inte kan allt om krishantering, vad som är smart att svara i media, när det är rätt timing att berätta rätt grej för sina medlemmar. Nu har han klarat sitt första drev, det blåser över, han sitter kvar.

Han har inte slagit nån på käften. Han har inte kört full. Han verkar ha drivit sig själv hårt i jobbet och betalar just nu själv högsta priset – och då handlar det inte om pengar.

Lena Richardson

Om det var Philip Botström själv som tog det erbarmliga beslutet att boka taxi i stället för att kolla upp ordentligt vilka billigare möjligheter som fanns att tillgå för hemfärden, det vet bara han och hans medarbetare på SSU.

Alla vi som bor så här lite lantligt till vet att bussar och tåg inte alltid går när man själv precis vill. Tunnelbana har vi ingen och här i Botströms hemort Filipstad finns inte ens taxi. Men livet rullar på ändå - vi är vana, vi planerar.

Taxiresan borde självklart aldrig bokats, nån borde gjort bättre research och hur tog sig förresten alla andra konferensdeltagare hem, de flesta hade väl också de jobb och uppdrag att gå till på måndagsmorgonen? Vad hände med den stolta parollen ”Alla ska med”?

Att tro att det går att använda medlemspengar till en sådan resa utan att det väcker debatt är blåögt. Nu har en tidigare omhuldad ung politiker plötsligt fått en bild av sig som en glidare – ett intryck som förstärktes när han först slirade på sanningen om mötet som han skulle på men aldrig var på. Så klart också att det retar folk att det ännu en gång visat sig att politiker å ena sidan sätter upp lagar och regler om hur vi alla ska leva, från dyra bensinskatter som ska hålla nere bilismen till båtfärger vi inte ska använda – å andra sidan själva verkar hitta undantag för just dem, för att just de har något så viktigt på gång. Varje gång det händer, skadas inte bara den enskilde som visat prov på fartblindhet, dåligt omdöme eller ett stressat beslut.

Samtidigt: Philip Botström är ung – de är ju ofta det, de som är engagerade i ungdomsförbund. Med ungdom följer att man inte prövats, inte hunnit få så mycket erfarenhet, inte kan allt om krishantering, vad som är smart att svara i media, när det är rätt timing att berätta rätt grej för sina medlemmar. Nu har han klarat sitt första drev, det blåser över, han sitter kvar.

Han har inte slagit nån på käften. Han har inte kört full. Han verkar ha drivit sig själv hårt i jobbet och betalar just nu själv högsta priset – och då handlar det inte om pengar.

Lena Richardson