2018-07-06 06:00

2018-07-06 06:00

Fin stad att vakna i

Filipstad: Välskötta blomsterarrangemang och tömda papperskorgar

Miljö

Tänk att man kan bli glad över buller utanför sovrumsfönstret kvart över sju en måndagsmorgon. Det var inte det vanliga dunka-dunkandet från Filipstads motorburna underhållningsbataljon, utan här var det frågan om dämpat motorljud blandat med ett stilla väsande från en sopmaskin som talade om: ”Se så fräscht det blir på gatorna i Filipstad!”

Lika glad blev jag när jag lite senare var ute med min hund i stadsparken. Allt skräp från gårdagens festligheter bortplockat, papperskorgar tömda, nyklippta gräsmattor, vackra planteringar både i parken och på Monitorholmen. På Monitorholmen var dessutom inte bara gångarna skyfflade, utan allt ogräs bortrensat från stenarna vid vattenbrynet runt om själva holmen.

Runt om i Filipstad stöter man på välskötta blomsterarrangemang, i rabatter och i urnor, längs bron vid västra utfarten och i stadens rondeller.

Allt det där är viktigt, inte bara för att göra intryck på turister, utan också för oss som är bofasta. Att få ha vackert omkring sig är medicin för själen, en motvikt till det jämmer och elände vi dagligen matas med.

Tack till er alla som jobbar med att hålla vår stad så fin!

Nöjd filipstassare

Tänk att man kan bli glad över buller utanför sovrumsfönstret kvart över sju en måndagsmorgon. Det var inte det vanliga dunka-dunkandet från Filipstads motorburna underhållningsbataljon, utan här var det frågan om dämpat motorljud blandat med ett stilla väsande från en sopmaskin som talade om: ”Se så fräscht det blir på gatorna i Filipstad!”

Lika glad blev jag när jag lite senare var ute med min hund i stadsparken. Allt skräp från gårdagens festligheter bortplockat, papperskorgar tömda, nyklippta gräsmattor, vackra planteringar både i parken och på Monitorholmen. På Monitorholmen var dessutom inte bara gångarna skyfflade, utan allt ogräs bortrensat från stenarna vid vattenbrynet runt om själva holmen.

Runt om i Filipstad stöter man på välskötta blomsterarrangemang, i rabatter och i urnor, längs bron vid västra utfarten och i stadens rondeller.

Allt det där är viktigt, inte bara för att göra intryck på turister, utan också för oss som är bofasta. Att få ha vackert omkring sig är medicin för själen, en motvikt till det jämmer och elände vi dagligen matas med.

Tack till er alla som jobbar med att hålla vår stad så fin!

Nöjd filipstassare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.