2018-06-12 06:00

2018-06-12 06:00

DEBATT: Jättekliv framåt – det här har SD gjort

KOMMUNPOLITIK: SD svarar Marcos Ciscar (M)

Marcos Ciscar tar i sin insändare i FT den 1 juni upp frågan om vad SD Filipstad har åstadkommit under nuvarande mandatperiod.

Han gör ett försök att själv svara på frågan, men det fattas några viktiga pusselbitar.

Innevarande mandatperiod har vi tagit ett jättekliv framåt. På många områden har vi inte bara kommit ifatt, utan även gått förbi de gamla partierna. Vi har exempelvis fler kandidater i kommunvalet än L, KD, V, C och MP.

Det här är lite av det Ciscar glömde att nämna eller inte känner till:

1. Det lokalpolitiska arbetet bedrivs inte bara i kommunfullmäktige och nämnder. Det utgör bara en del av vår verksamhet. Vi har byggt upp en väl fungerande lokalförening från grunden med många aktiva medlemmar. Det innebär styrelsearbete, annonsering, utbildning, hemsida, facebooksida, medlemsvärvning, kandidatrekrytering, torgaktiviteter, osv.

2. Vi genomförde en valrörelse inför kyrkovalet 2017 och fick in 3 ledamöter i Filipstads kyrkofullmäktige. Vi fick också en ledamot i Karlstad stiftsfullmäktige.

3. Alla känner nog till hur svårt det är att få folk att ställa upp som kandidater i de politiska valen och hur mycket arbete som ligger bakom. Vi har lyckats få 12 kandidater till höstens kommunval, vilket är fyra gånger fler än i valet 2014. Vi har många nya och mycket lovande kandidater som ställer upp i höstens val.

4. Vi har 7 kandidater från SD Filipstad till landstingsvalet och en på riksdagslistan.

5. Vi har börjat årets valrörelse med torgaktiviteter och träffat väljarna på Lilltorget. Vi har delat torget med andra partier i kommunen, men några politiker från M har vi inte sett röken av. Vi kommer finnas på stan varje helg fram till valet för att få en bra dialog med invånarna.

6. Vi har lagt mycket fokus på att värva medlemmar, vilket har resulterat i att vi nu har lika många som Moderaterna i Filipstad. Det antal som M fått ihop under decennier har vi lyckats få på bara en mandatperiod.

7. Vi har byggt upp den lokalpolitiska kompetensen och erfarenheten för att vara väl förberedda inför kommande mandatperiod.

8. Vi har lagt tre motioner och har en bra närvaro med tanke på omständigheterna. Som Ciscar väl känner till så får vi inte sätta in ersättare då någon av våra ledamöter får förhinder. Vi får inte byta ut de två vildarna. Vi får inte fylla den tomma stolen. Vi skulle kunna placera flera stycken på varje stol om vi bara fick!

Det kan också vara värt att nämna att fler partier än vi haft tomma stolar de senaste kommunfullmäktigemötena!

Vi har prioriterat uppbyggnaden av lokalföreningen framför att stånga huvudet i den massiva elefanthjorden av socialdemokrater som styrt kommunen sedan urminnes tider. Hur många motioner har moderaterna fått bifall på?

Man måste kunna prioritera och det har vi gjort. Den här mandatperioden har vi lagt grunden och förberett oss. Det är nästa period som räknas. Vi är på gång!

Urban Pettersson, Helena Halvarsson, Johnny Grahn, Eva Eriksson, Tord Johansson, Roger Göransson, Ida Petersson, Börje Andersson, Helena Örbom, Kenneth Rydèn, Robert Spector och Corey Andersson

Kandidater för Sverigedemokraterna i kommunvalet

Marcos Ciscar tar i sin insändare i FT den 1 juni upp frågan om vad SD Filipstad har åstadkommit under nuvarande mandatperiod.

Han gör ett försök att själv svara på frågan, men det fattas några viktiga pusselbitar.

Innevarande mandatperiod har vi tagit ett jättekliv framåt. På många områden har vi inte bara kommit ifatt, utan även gått förbi de gamla partierna. Vi har exempelvis fler kandidater i kommunvalet än L, KD, V, C och MP.

Det här är lite av det Ciscar glömde att nämna eller inte känner till:

1. Det lokalpolitiska arbetet bedrivs inte bara i kommunfullmäktige och nämnder. Det utgör bara en del av vår verksamhet. Vi har byggt upp en väl fungerande lokalförening från grunden med många aktiva medlemmar. Det innebär styrelsearbete, annonsering, utbildning, hemsida, facebooksida, medlemsvärvning, kandidatrekrytering, torgaktiviteter, osv.

2. Vi genomförde en valrörelse inför kyrkovalet 2017 och fick in 3 ledamöter i Filipstads kyrkofullmäktige. Vi fick också en ledamot i Karlstad stiftsfullmäktige.

3. Alla känner nog till hur svårt det är att få folk att ställa upp som kandidater i de politiska valen och hur mycket arbete som ligger bakom. Vi har lyckats få 12 kandidater till höstens kommunval, vilket är fyra gånger fler än i valet 2014. Vi har många nya och mycket lovande kandidater som ställer upp i höstens val.

4. Vi har 7 kandidater från SD Filipstad till landstingsvalet och en på riksdagslistan.

5. Vi har börjat årets valrörelse med torgaktiviteter och träffat väljarna på Lilltorget. Vi har delat torget med andra partier i kommunen, men några politiker från M har vi inte sett röken av. Vi kommer finnas på stan varje helg fram till valet för att få en bra dialog med invånarna.

6. Vi har lagt mycket fokus på att värva medlemmar, vilket har resulterat i att vi nu har lika många som Moderaterna i Filipstad. Det antal som M fått ihop under decennier har vi lyckats få på bara en mandatperiod.

7. Vi har byggt upp den lokalpolitiska kompetensen och erfarenheten för att vara väl förberedda inför kommande mandatperiod.

8. Vi har lagt tre motioner och har en bra närvaro med tanke på omständigheterna. Som Ciscar väl känner till så får vi inte sätta in ersättare då någon av våra ledamöter får förhinder. Vi får inte byta ut de två vildarna. Vi får inte fylla den tomma stolen. Vi skulle kunna placera flera stycken på varje stol om vi bara fick!

Det kan också vara värt att nämna att fler partier än vi haft tomma stolar de senaste kommunfullmäktigemötena!

Vi har prioriterat uppbyggnaden av lokalföreningen framför att stånga huvudet i den massiva elefanthjorden av socialdemokrater som styrt kommunen sedan urminnes tider. Hur många motioner har moderaterna fått bifall på?

Man måste kunna prioritera och det har vi gjort. Den här mandatperioden har vi lagt grunden och förberett oss. Det är nästa period som räknas. Vi är på gång!

Urban Pettersson, Helena Halvarsson, Johnny Grahn, Eva Eriksson, Tord Johansson, Roger Göransson, Ida Petersson, Börje Andersson, Helena Örbom, Kenneth Rydèn, Robert Spector och Corey Andersson

Kandidater för Sverigedemokraterna i kommunvalet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.