2018-06-08 06:00

2018-06-08 06:00

DEBATT: Sverige är beroende av ett starkt EU

INVANDRING: Gränsskydd och asylfrågor kräver samarbete

Kommentar till Urban Pettersson (SD). Vi åker inte snålskjuts på någons partiprogram utan följer våra egna uppfattningar inom Moderaterna i Filipstad.

Redan i förra valrörelsen så hade vi en enig moderat styrelse om den politik som vi skulle driva och vårat ställningstagande den gången medförde rätt kraftig kritik från många hålla och även från vårt eget parti.

Genom den kraftfulla enighet som vi hade inom det lokala partiet så klarade vi av påtryckningarna från många håll och det verkar numera som många moderatföreningar i landet har Moderaterna i Filipstad som förebild.

I en värld där till exempel Nigeria kommer att ha större befolkning än USA redan år 2030, måste politiken drivas kraftfullt och konsekvent för att invandring endast kan ske på ett balanserat sätt utan överbelastningar av välfärdssystemen.

Vi kommer inte att acceptera några obalanser i välfärdssystemen på grund av okontrollerad invandrings- och asylpolitik.

För att klara den flod av människor som främst söker sig till Europa och för att hantera de extrema situationer som kommer att uppkomma i framtiden måste EU vara starkt och även ha ett starkt gränsskydd. Vi lever nu i folkvandringens tidevarv och FN verkar något gammalt och orkeslöst, så Sverige måste jobba med EU och Nordiska rådet för att kunna klara den framtid som väntar.

Det räcker inte att bara säga nej till invandring utan även ha en plan för hur detta skall gå till.

Det är inte acceptabelt att man kan åka till Bulgarien och vid gränsen kan köpa sig ett bulgariskt pass för att sedan få verka inom EU. I dessa frågor måste EU göra mer.

SD verkar inte för ett starkt EU och då kan precis vad som helst hända om man försvagar EU och dess regelverk och gränsskydd.

En röst på SD i Filipstad verkar bara ge en halv röst eftersom SD fick 6 mandat i förra valet och bara orkade besätta 5 mandat, sedan så hoppade två personer av och kvar i fullmäktige var bara 3 man (enbart män).

Ulf Söhrman

Ordförande i Moderaterna i Filipstad

Kommentar till Urban Pettersson (SD). Vi åker inte snålskjuts på någons partiprogram utan följer våra egna uppfattningar inom Moderaterna i Filipstad.

Redan i förra valrörelsen så hade vi en enig moderat styrelse om den politik som vi skulle driva och vårat ställningstagande den gången medförde rätt kraftig kritik från många hålla och även från vårt eget parti.

Genom den kraftfulla enighet som vi hade inom det lokala partiet så klarade vi av påtryckningarna från många håll och det verkar numera som många moderatföreningar i landet har Moderaterna i Filipstad som förebild.

I en värld där till exempel Nigeria kommer att ha större befolkning än USA redan år 2030, måste politiken drivas kraftfullt och konsekvent för att invandring endast kan ske på ett balanserat sätt utan överbelastningar av välfärdssystemen.

Vi kommer inte att acceptera några obalanser i välfärdssystemen på grund av okontrollerad invandrings- och asylpolitik.

För att klara den flod av människor som främst söker sig till Europa och för att hantera de extrema situationer som kommer att uppkomma i framtiden måste EU vara starkt och även ha ett starkt gränsskydd. Vi lever nu i folkvandringens tidevarv och FN verkar något gammalt och orkeslöst, så Sverige måste jobba med EU och Nordiska rådet för att kunna klara den framtid som väntar.

Det räcker inte att bara säga nej till invandring utan även ha en plan för hur detta skall gå till.

Det är inte acceptabelt att man kan åka till Bulgarien och vid gränsen kan köpa sig ett bulgariskt pass för att sedan få verka inom EU. I dessa frågor måste EU göra mer.

SD verkar inte för ett starkt EU och då kan precis vad som helst hända om man försvagar EU och dess regelverk och gränsskydd.

En röst på SD i Filipstad verkar bara ge en halv röst eftersom SD fick 6 mandat i förra valet och bara orkade besätta 5 mandat, sedan så hoppade två personer av och kvar i fullmäktige var bara 3 man (enbart män).

Ulf Söhrman

Ordförande i Moderaterna i Filipstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.