2018-02-13 06:00

2018-02-13 06:00

Olika arbetstider på olika jobb – eller?

SAMHÄLLE: "Vilka extra raster står vi skattebetalare för?"

Jag har noterat att helt olika arbetstider tycks finnas i Filipstad. Vid anläggning av ny trottoar på gamla Karlstadsvägen mellan Karl Hedin och bron var grävmaskinen på plats klockan 7 men kommunens personal kom klockan 8. Grävmaskinen var bemannad till klockan 4 men kommunens personal försvann klockan 3. Dessutom förekom ett antal raster som väl knappast ingår i den ordinarie arbetstiden.

Då detta arbete pågick i flera månader måste det ha blivit mycket dyrt och då undrar man om det om kommunen har gjort en anbudsförfrågan.

Ett annat kommunalt arbete som man undrar över där samma arbetstidsförkortning verkade tillämpas var utbyte av en liten bit (30meter) av stamnätet på Färnebogatan. Såvitt jag är rätt informerad tog detta byte nästan ett (1) år vilket innebär att det kostade flera miljoner av våra skattepengar. Jag tror att detta arbete ej var utlagt på anbudsförfaranden.

Som kommuninnevånare och skattebetalare anser jag mig berättigad få information av dels kommunens arbetstider, kostnader och vilka extra raster som vi skattebetalare står för.

Enligt min uppfattning är det inte enbart den här avdelningen som fuskar med arbetstiderna utan det är en fråga för Gruvberger att besvara och ta tag i. Kom ihåg att det är val i år och ett svar kommer att avkrävas.

Kommuninnevånare med frågor

Jag har noterat att helt olika arbetstider tycks finnas i Filipstad. Vid anläggning av ny trottoar på gamla Karlstadsvägen mellan Karl Hedin och bron var grävmaskinen på plats klockan 7 men kommunens personal kom klockan 8. Grävmaskinen var bemannad till klockan 4 men kommunens personal försvann klockan 3. Dessutom förekom ett antal raster som väl knappast ingår i den ordinarie arbetstiden.

Då detta arbete pågick i flera månader måste det ha blivit mycket dyrt och då undrar man om det om kommunen har gjort en anbudsförfrågan.

Ett annat kommunalt arbete som man undrar över där samma arbetstidsförkortning verkade tillämpas var utbyte av en liten bit (30meter) av stamnätet på Färnebogatan. Såvitt jag är rätt informerad tog detta byte nästan ett (1) år vilket innebär att det kostade flera miljoner av våra skattepengar. Jag tror att detta arbete ej var utlagt på anbudsförfaranden.

Som kommuninnevånare och skattebetalare anser jag mig berättigad få information av dels kommunens arbetstider, kostnader och vilka extra raster som vi skattebetalare står för.

Enligt min uppfattning är det inte enbart den här avdelningen som fuskar med arbetstiderna utan det är en fråga för Gruvberger att besvara och ta tag i. Kom ihåg att det är val i år och ett svar kommer att avkrävas.

Kommuninnevånare med frågor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.