2018-01-26 06:00

2018-01-26 06:00

DEBATT: Varna bättre för bron

TRAFIK: Skylta mer så att färre fastnar

Är det inte på tiden att kommunen skyltar upp lite bättre att det föreligger en låg järnvägsbro längre fram, där före detta Kvarnbrokiosken låg? Har bott här på järnvägsgatan i sec år nu och jag har sett fem lastbilar, både svenska och utländska, som kört fast under järnvägsbron, och fått sina lastbilar/släp helt förstörda.

Några stycken lastbilar har ”bara” ”touchat i” och tagit sig igenom. De andra fem har kört fast helt och hållet.

Senast i måndags morse var det dax igen – lastbil nr 6. Den fick hela släpet förstört.

Det sitter ju ett märke med ”maxhöjd på släp” uppe på brofundamentet. Men det bör kanske sitta lite fler skyltar uppe från alla vägar som kan leda framåt under bron?! Tror nog att chauffören vet om sin maxhöjd på släpet, men det blir lite missbedömt i och med att det är en svacka, och vintertid minskas väl avståndshöjden lite kanske på grund av snö och is.

De som har det värst är alla de med dubbelsläp. Tänker främst på tivoli-konvojen som kommer varje höst till Oxhälja. De tar vägen under bron upp till Skogsryd.

Tragiskt för chaufförerna att få sina släp och lastbilar förstörda. Och det stoppar ju upp trafiken också, när olyckan väl slår till.

Det var bara en liten undran från mig till kommunen/teknikutskottet.

Mia 

Är det inte på tiden att kommunen skyltar upp lite bättre att det föreligger en låg järnvägsbro längre fram, där före detta Kvarnbrokiosken låg? Har bott här på järnvägsgatan i sec år nu och jag har sett fem lastbilar, både svenska och utländska, som kört fast under järnvägsbron, och fått sina lastbilar/släp helt förstörda.

Några stycken lastbilar har ”bara” ”touchat i” och tagit sig igenom. De andra fem har kört fast helt och hållet.

Senast i måndags morse var det dax igen – lastbil nr 6. Den fick hela släpet förstört.

Det sitter ju ett märke med ”maxhöjd på släp” uppe på brofundamentet. Men det bör kanske sitta lite fler skyltar uppe från alla vägar som kan leda framåt under bron?! Tror nog att chauffören vet om sin maxhöjd på släpet, men det blir lite missbedömt i och med att det är en svacka, och vintertid minskas väl avståndshöjden lite kanske på grund av snö och is.

De som har det värst är alla de med dubbelsläp. Tänker främst på tivoli-konvojen som kommer varje höst till Oxhälja. De tar vägen under bron upp till Skogsryd.

Tragiskt för chaufförerna att få sina släp och lastbilar förstörda. Och det stoppar ju upp trafiken också, när olyckan väl slår till.

Det var bara en liten undran från mig till kommunen/teknikutskottet.

Mia 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.