2018-01-02 06:00

2018-01-02 06:00

KRÖNIKA: Bort med det gamla och in med det nya

NYÅR: Gunilla Segerman Eriksson

Så har ett helt år försvunnit. Borta är året som vi lovat förändra. Hur det gick med det, ja det vet vi bara själva.

Ute är det gråkallt och snöfritt. I alla fall här i Karlstad.

Själv är allt förändrat här. 14 september tog jag tag i min psykiska och fysiska hälsa. Jag började googla fram en personlig tränare. Fick upp pt-hörnan i Karlstad. Jag började läsa och insåg: ja, jag ska kontakta dem.

Efter ett mycket bra samtal beslöt jag mej att nu är nu eller aldrig. Vägning och mätning. Ett stort antal produkter bort från min meny. Att jag sen själv bestämde att allt socker och alkohol skulle helt bort det var nog det bästa. Sockersuget var värst. Det tar 5 veckor att bli ’ren’.

Att vistas bland vänner utan att inta alkohol var helt okej. Varför stoppa i sig en massa tomma kalorier under tiden. Nej, ingen alkohol förrän sommaren 2018. Och resan ska fortsätta inpå nästa år. Bra mat. Få kalorier och härliga gympass. Både knopp och kropp mår bra.

Undvika allt som är sött. Men glöm inte bort att mycket ”vanlig” mat är sötad och preparerad mer än man tror. Och all julmat är väldigt salt. Och salt binder vätska. Så jag tar gärna bort sånt som kan ge vågen plus.

Men många tror att jag slutat att leva. ”Unnar du dej inte?” Det har jag gjort i stor del av mitt liv. Nej nu ska jag fullfölja detta. Snart stundar det vandring på annan ort.

Jag har även sållat bland mina närmaste. Inte bara maten är förändrad. Det känns så skönt att ta bort människor som bara slukar energi, även om det är nära. Som det sägs: bort med det gamla och in med det nya. Nu hoppas jag att det kommer snö och lite kyla så snön stannar kvar.

2018 är välkommet. Ett nytt år. Med nya löften. Vem vet från vilket parti denna gång.

Vi syns på nya året. Och vem vet vi kanske syns på Mörudden Hammarö.

Gott Nytt År – och ta hand om er därute, livet går inte i repris.

Gunilla Segerman Eriksson

Så har ett helt år försvunnit. Borta är året som vi lovat förändra. Hur det gick med det, ja det vet vi bara själva.

Ute är det gråkallt och snöfritt. I alla fall här i Karlstad.

Själv är allt förändrat här. 14 september tog jag tag i min psykiska och fysiska hälsa. Jag började googla fram en personlig tränare. Fick upp pt-hörnan i Karlstad. Jag började läsa och insåg: ja, jag ska kontakta dem.

Efter ett mycket bra samtal beslöt jag mej att nu är nu eller aldrig. Vägning och mätning. Ett stort antal produkter bort från min meny. Att jag sen själv bestämde att allt socker och alkohol skulle helt bort det var nog det bästa. Sockersuget var värst. Det tar 5 veckor att bli ’ren’.

Att vistas bland vänner utan att inta alkohol var helt okej. Varför stoppa i sig en massa tomma kalorier under tiden. Nej, ingen alkohol förrän sommaren 2018. Och resan ska fortsätta inpå nästa år. Bra mat. Få kalorier och härliga gympass. Både knopp och kropp mår bra.

Undvika allt som är sött. Men glöm inte bort att mycket ”vanlig” mat är sötad och preparerad mer än man tror. Och all julmat är väldigt salt. Och salt binder vätska. Så jag tar gärna bort sånt som kan ge vågen plus.

Men många tror att jag slutat att leva. ”Unnar du dej inte?” Det har jag gjort i stor del av mitt liv. Nej nu ska jag fullfölja detta. Snart stundar det vandring på annan ort.

Jag har även sållat bland mina närmaste. Inte bara maten är förändrad. Det känns så skönt att ta bort människor som bara slukar energi, även om det är nära. Som det sägs: bort med det gamla och in med det nya. Nu hoppas jag att det kommer snö och lite kyla så snön stannar kvar.

2018 är välkommet. Ett nytt år. Med nya löften. Vem vet från vilket parti denna gång.

Vi syns på nya året. Och vem vet vi kanske syns på Mörudden Hammarö.

Gott Nytt År – och ta hand om er därute, livet går inte i repris.

Gunilla Segerman Eriksson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.