2017-12-22 06:00

2017-12-22 06:00

DEBATT: Släpp fram känslorna i kyrkan

MUSIK: Känns fel att inte få ge en spontan applåd

I lördags fick vi uppleva en fantastisk julkonsert i Filipstads kyrka, med solister, stor kör och musiker, allt av hög klass, precis som reportaget i tisdagens FT rapporterade. Men ack, så fel det kändes att inte våga uttrycka sina känslor efter låtar när sångare och musiker fick hela kyrkan att gunga. Vi hade ju blivit tillsagda att inte applådera förrän efter sista numret.

Jag tror nog att vi var vuxna nog att själva ha kunnat avgöra när det var lämpligt med en uppskattande spontan applåd, eller att efter lugna inslag som ”Stilla natt” låta andaktskänslan tyst tala för sig själv.

Uppfostrande pekpinnar från kyrkan tillhör en förgången tid.

Ändå glad kyrkobesökare

I lördags fick vi uppleva en fantastisk julkonsert i Filipstads kyrka, med solister, stor kör och musiker, allt av hög klass, precis som reportaget i tisdagens FT rapporterade. Men ack, så fel det kändes att inte våga uttrycka sina känslor efter låtar när sångare och musiker fick hela kyrkan att gunga. Vi hade ju blivit tillsagda att inte applådera förrän efter sista numret.

Jag tror nog att vi var vuxna nog att själva ha kunnat avgöra när det var lämpligt med en uppskattande spontan applåd, eller att efter lugna inslag som ”Stilla natt” låta andaktskänslan tyst tala för sig själv.

Uppfostrande pekpinnar från kyrkan tillhör en förgången tid.

Ändå glad kyrkobesökare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.