2017-11-16 15:47

2017-11-16 15:47

En hyllning till er inom Filipstads hemtjänst

FILIPSTAD: "Ni gjorde hennes sista tid så bra den nånsin kunde vara"

Detta är en hyllning till alla er som arbetar inom hemtjänsten i Filipstads kommun.

Under en anhörigs långa sjukdomstid har jag på nära håll kunnat följa ert arbete och är djupt tacksam men också storligen imponerad. Inte bara har ni oklanderligt och professionellt utfört era arbetsuppgifter. Ni har också hela tiden, vid varje besök, aldrig förlorat er vänlighet, ert tålamod och er omtanke. Med mjuka röster har ni tröstat och förklarat, stoppat en extra kudde bakom ryggen, lyssnat och svarat och gett otaliga bevis på medkänsla, lyhördhet och respekt. Ni kunde skoja och skratta tillsammans men också ge tröst och lättnad när det så småningom behövdes allt mer. Från att i början ha varit ganska motvillig till hjälp fick jag se min släkting lysa upp när ni kom. Och det, om något, är väl ett högt betyg. Kort sagt: Ni har varit fantastiska!

I detta inkluderar jag också biståndsbedömare, distriktssköterskor och den palliativa vården. Alla har ni alltid lyssnat, alltid försökt hitta lösningar.

Nu är min släkting borta. Ni gjorde hennes sista tid så bra den nånsin kunde vara. När jag nu ser era små vita bilar pila omkring i kommunen, i ur och skur och dygnet runt, sänder jag er en tacksamhetens tanke. Samt en stilla förhoppning om att ert viktiga arbete - och det fina sätt ni utför det på - får all den uppskattning ni är värda!

Karin Sundelin

Detta är en hyllning till alla er som arbetar inom hemtjänsten i Filipstads kommun.

Under en anhörigs långa sjukdomstid har jag på nära håll kunnat följa ert arbete och är djupt tacksam men också storligen imponerad. Inte bara har ni oklanderligt och professionellt utfört era arbetsuppgifter. Ni har också hela tiden, vid varje besök, aldrig förlorat er vänlighet, ert tålamod och er omtanke. Med mjuka röster har ni tröstat och förklarat, stoppat en extra kudde bakom ryggen, lyssnat och svarat och gett otaliga bevis på medkänsla, lyhördhet och respekt. Ni kunde skoja och skratta tillsammans men också ge tröst och lättnad när det så småningom behövdes allt mer. Från att i början ha varit ganska motvillig till hjälp fick jag se min släkting lysa upp när ni kom. Och det, om något, är väl ett högt betyg. Kort sagt: Ni har varit fantastiska!

I detta inkluderar jag också biståndsbedömare, distriktssköterskor och den palliativa vården. Alla har ni alltid lyssnat, alltid försökt hitta lösningar.

Nu är min släkting borta. Ni gjorde hennes sista tid så bra den nånsin kunde vara. När jag nu ser era små vita bilar pila omkring i kommunen, i ur och skur och dygnet runt, sänder jag er en tacksamhetens tanke. Samt en stilla förhoppning om att ert viktiga arbete - och det fina sätt ni utför det på - får all den uppskattning ni är värda!

Karin Sundelin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.