2017-10-27 06:00

2017-10-27 06:00

INSÄNDARE: Värna sekretessen på apoteket

SEKRETESS: Lätt att råka höra för mycket när man väntar på sin tur

Har under flera år undrat över varför det inte finns någon sekretess på apoteket. Det diskuteras och resoneras högljutt och tydligt om människors mediciner trots att det ofta sitter en panel av människor väntandes på sin tur. Vissa tycker det är intressant, andra som jag vill inte veta vad för besvär och mediciner andra människor har.

En del mår dåligt av att hämta ut sin medicin då de är rädda för att deras kanske lite pinsamma åkomma ska basuneras ut högt bland Filipstadsborna som ju i vissa fall mer än gärna berättar vidare om vad de hört. Gärna en lite extrasaltad version.

Detta känns inte rätt. Det borde finnas en tydlig respekt mot den enskilde som i de flesta fall har nog med bekymmer än att den ska behöva vara rädd för att rykten om diagnoser med mera ska spridas över hela byn.

Undrande

Har under flera år undrat över varför det inte finns någon sekretess på apoteket. Det diskuteras och resoneras högljutt och tydligt om människors mediciner trots att det ofta sitter en panel av människor väntandes på sin tur. Vissa tycker det är intressant, andra som jag vill inte veta vad för besvär och mediciner andra människor har.

En del mår dåligt av att hämta ut sin medicin då de är rädda för att deras kanske lite pinsamma åkomma ska basuneras ut högt bland Filipstadsborna som ju i vissa fall mer än gärna berättar vidare om vad de hört. Gärna en lite extrasaltad version.

Detta känns inte rätt. Det borde finnas en tydlig respekt mot den enskilde som i de flesta fall har nog med bekymmer än att den ska behöva vara rädd för att rykten om diagnoser med mera ska spridas över hela byn.

Undrande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.