2017-10-06 06:00

2017-10-06 06:00

Debatt: Hur lugnt ska det vara i Filipstad?

CENTRUM: Unga i rörelse är positivt

Efter cirka 30 år i norra Sverige har jag flyttat tillbaka till Filipstad och jag kan inte annat än förundras över reaktionerna på det eventuella byggandet av skateparken. När man kommer utifrån till Filipstad så kan man ju inte säga att det precis sjuder av liv i stan – förutom på Oxhälja .

Både jag och min man blev glada när vi såg planerna på en skatepark i centrum. Äntligen lite liv och rörelse och ett sätt att lyfta staden vilket skulle kunna leda till besökare från andra orter som vill nyttja parken. Vi har båda med glädje tittat på en liknande park i Umeå som ligger centralt placerad. Och vad har hänt där?? Jo, där samlas ungdomar, barnfamiljer och en och annan pensionär för att åka, umgås, kolla på folk och ha trevligt tillsammans.

Det finns fler exempel från andra städer också. Att skapa något som samlar olika åldrar i en stad och något som skapar rörelse – alltså att folk kommer och går, sätter sig ner och tittar eller bara passerar förbi – det är det som gör en stad levande och intressant och som skapar någon form av dynamik.

Mitt första jobb när jag återvände till trakten var i Filipstad och jag passerade ofta Flakudden under lunchen och jag kan säga att om jag under ett halvt år såg mer än fem personer där så inte var det mer.

Alltså hallå!

Vill Filipstadsborna att enbart att personer över 65 år ska trivas i staden så var tydliga med det. Om det är något annat, våga då sticka ut näsan och var inte så fruktanstvärt rädd för förändring.

Ett förslag är att anlägga en boulebana bredvid skatebanan så kan även pensionärer ha en egen aktivitet där. Det är ju inte så många pensionärer som åker skateboard även om det borde börja dyka upp snart.

Personen som lyfte problemet med risk för att allmänheten skulle bli påkörd – har den personen något exempel på att det har skett någon endaste gång vid liknande parker?

Att anlägga skateparken på Flakudden skulle vara ett sätt för Filipstad att visa att man tar unga på allvar och att staden inte enbart är en bra stad för pensionärer att bo i. Göm inte undan ungdomarna med förslag som att bygga skateparken på Skogsryd eller någon annanstans. Är problemet att det jobbigt att se att det finns unga i Filipstad eller?

Med hopp om kloka beslut som lyfter Filipstad i en positiv och något modernare riktning.

Maria och Roland Strömgren

Efter cirka 30 år i norra Sverige har jag flyttat tillbaka till Filipstad och jag kan inte annat än förundras över reaktionerna på det eventuella byggandet av skateparken. När man kommer utifrån till Filipstad så kan man ju inte säga att det precis sjuder av liv i stan – förutom på Oxhälja .

Både jag och min man blev glada när vi såg planerna på en skatepark i centrum. Äntligen lite liv och rörelse och ett sätt att lyfta staden vilket skulle kunna leda till besökare från andra orter som vill nyttja parken. Vi har båda med glädje tittat på en liknande park i Umeå som ligger centralt placerad. Och vad har hänt där?? Jo, där samlas ungdomar, barnfamiljer och en och annan pensionär för att åka, umgås, kolla på folk och ha trevligt tillsammans.

Det finns fler exempel från andra städer också. Att skapa något som samlar olika åldrar i en stad och något som skapar rörelse – alltså att folk kommer och går, sätter sig ner och tittar eller bara passerar förbi – det är det som gör en stad levande och intressant och som skapar någon form av dynamik.

Mitt första jobb när jag återvände till trakten var i Filipstad och jag passerade ofta Flakudden under lunchen och jag kan säga att om jag under ett halvt år såg mer än fem personer där så inte var det mer.

Alltså hallå!

Vill Filipstadsborna att enbart att personer över 65 år ska trivas i staden så var tydliga med det. Om det är något annat, våga då sticka ut näsan och var inte så fruktanstvärt rädd för förändring.

Ett förslag är att anlägga en boulebana bredvid skatebanan så kan även pensionärer ha en egen aktivitet där. Det är ju inte så många pensionärer som åker skateboard även om det borde börja dyka upp snart.

Personen som lyfte problemet med risk för att allmänheten skulle bli påkörd – har den personen något exempel på att det har skett någon endaste gång vid liknande parker?

Att anlägga skateparken på Flakudden skulle vara ett sätt för Filipstad att visa att man tar unga på allvar och att staden inte enbart är en bra stad för pensionärer att bo i. Göm inte undan ungdomarna med förslag som att bygga skateparken på Skogsryd eller någon annanstans. Är problemet att det jobbigt att se att det finns unga i Filipstad eller?

Med hopp om kloka beslut som lyfter Filipstad i en positiv och något modernare riktning.

Maria och Roland Strömgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.