2017-09-05 06:00

2017-09-05 08:15

Debatt: Dags att satsa på innebandyn

IDROTT: Ungdomsledare vill lyfta hallfrågan

Innebandyn i Filipstad har medvind. Herr och damlagen satsar uppåt. U-lag på både kill och tjejsidan, plus 10 juniorlag som ska spela serie/pool spel under säsongen. Stans näst största ungdomsidrott efter fotbollen och i tillväxt.

Men möjligheterna att bedriva en vettig verksamhet är minimal.

Halltider är ett gigantiskt problem då ett slitet Spångbergshallen i princip är det enda alternativet. Ferlinhallen är det bara dåliga tider som vi kan få och som inte passar små barn i skolålder. Känns som det är viktigare med gubbgympa än ungdomsidrott.

Att föreslå Åsenskolan eller Strandvägsskolan tyder på okunskap då hallarna är för små för lag att bedriva träning i när de spelas matcher på fullstor plan. Detta gäller 9 av 10 juniorlag.

Man måste ha möjlighet att träna en timme i allafall två gånger i veckan som ungdomslag. Detta är ett minimum och mindre än lag i andra kommuner.

Att seniorlagen inte kan träna mer än två gånger i veckan är inget annat än uselt. Vi står väldigt snart inför att säga nej till att starta nya lag på grund av detta. Är det så kommunen vill ha det?

Hallfrågan måste upp på dagordningen!

Om det är bygget av en ny sporthall eller att bygga om någon av de befintliga lokalerna i Filipstad låter jag vara osagt. Men en investering i en tom tennishall ter sig ju som en kostnadseffektiv lösning. Behovet av tre banor är lika med noll. Behåll en av banorna och gör om de andra två till innebandyhall med ordentlig och tidsenlig läktare. Men det brådskar!

Nu är det dags för handling om man vill vara en kommun som är attraktiv för barnfamiljer och för vettiga förutsättningar när det gäller populära idrotter. Innebandyn är Sveriges näst största lagidrott och borde få förutsättningar därefter.

Emmanuel Buisson

Vice ordförande och ungdomsledare i FIBK

Innebandyn i Filipstad har medvind. Herr och damlagen satsar uppåt. U-lag på både kill och tjejsidan, plus 10 juniorlag som ska spela serie/pool spel under säsongen. Stans näst största ungdomsidrott efter fotbollen och i tillväxt.

Men möjligheterna att bedriva en vettig verksamhet är minimal.

Halltider är ett gigantiskt problem då ett slitet Spångbergshallen i princip är det enda alternativet. Ferlinhallen är det bara dåliga tider som vi kan få och som inte passar små barn i skolålder. Känns som det är viktigare med gubbgympa än ungdomsidrott.

Att föreslå Åsenskolan eller Strandvägsskolan tyder på okunskap då hallarna är för små för lag att bedriva träning i när de spelas matcher på fullstor plan. Detta gäller 9 av 10 juniorlag.

Man måste ha möjlighet att träna en timme i allafall två gånger i veckan som ungdomslag. Detta är ett minimum och mindre än lag i andra kommuner.

Att seniorlagen inte kan träna mer än två gånger i veckan är inget annat än uselt. Vi står väldigt snart inför att säga nej till att starta nya lag på grund av detta. Är det så kommunen vill ha det?

Hallfrågan måste upp på dagordningen!

Om det är bygget av en ny sporthall eller att bygga om någon av de befintliga lokalerna i Filipstad låter jag vara osagt. Men en investering i en tom tennishall ter sig ju som en kostnadseffektiv lösning. Behovet av tre banor är lika med noll. Behåll en av banorna och gör om de andra två till innebandyhall med ordentlig och tidsenlig läktare. Men det brådskar!

Nu är det dags för handling om man vill vara en kommun som är attraktiv för barnfamiljer och för vettiga förutsättningar när det gäller populära idrotter. Innebandyn är Sveriges näst största lagidrott och borde få förutsättningar därefter.

Emmanuel Buisson

Vice ordförande och ungdomsledare i FIBK

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.