2017-05-30 06:00

2017-05-30 06:00

Parkhallen rätt plats för en skatepark

FILIPSTAD: "Vansinnigt" att anlägga parken på Flakudden

Jag håller med föregående insändare (”Fundersam naturvän”, FT 23/5) om att det vore vansinnigt att placera skate-/aktivitetsparken på Flakudden! Vem kommer på en sådan ide, att placera den på en av Filipstads vackraste platser? Kom nu inte och säg att vi är nej-sägare och emot att ungdomarna ska få sin anläggning, för det stämmer inte. Jag har sett skisserna på Facebook om hur det är tänkt att se ut och det ser väl helt okej ut och naturligtvis tycker jag att ungdomarna ska få sin aktivitetspark, men inte just där! Den behöver inte ligga mitt i stan där utsikten är som finast över sjön.

Om jag kom till en stad som turist så skulle jag verkligen undra vad de styrande där höll på med om jag möttes av en sådan ”skapelse” mitt i stan, en sådan anläggning hör inte hemma där. Argumentet jag såg på Facebook att det skulle vara bra för turismen att det låg på Flakudden för att ungdomarna kunde åka skateboard medan deras föräldrar gick i affärerna är ju bara löjligt! Hur ofta tar man med skateboarden/kickbiken i bilen om man ska ut och åka ifall det ligger en åkplats för det mitt i stan?

Varför är det så viktigt att just de ungdomar som gillar att åka skateboard/kickbike med mera ha sin anläggning mitt i stan? Alla andra får ju ha sina arenor lite bort från centrum och det har funkat i alla år. Inte är det någon som har tjatat om att hallarna för hockey eller tennis till exempel ska vara mer centralt.

Nej , den enda vettiga placeringen vore där Parkhallen låg förut. Att samla flera aktivitets- och sportarenor i närheten av varandra när utrymmet tillåter vore ju självklart, tycker man. Om hockeyintresserade killar och tjejer har kunnat ta sig dit med sina tunga hockeytrunkar i alla år, så måste väl de som vill åka skateboard med mera också kunna ta sig dit. De kan ju till och med åka dit på dem. Dessutom ligger faktiskt Parkhallenområdet också mitt i stan, om än inte alldeles i centrum!

Kommunpolitikerna måste tänka lite på hur vår stad, som har potential att vara en liten pärla, kommer se ut för turisterna. I dagsläget är det många som stannar med sina husbilar och -vagnar på planen nedanför kyrkogården för att både rasta och sova och gästbryggan för de turister som kommer sjövägen är placerad på Flakudden. De nya uppställningsplatserna för husbilar som kommunen nyligen iordningsställde ligger också alldeles i närheten.

Dessutom är vi många, både turister och filipstassare, som promenerar eller bara sitter en stund ute på Flakudden eller vid kanonerna för att njuta av det underbara läget. Det kommer inte att bli detsamma om skateparken hamnar där. Det är ju helt naturligt att det blir högre ljudnivå och mer ”liv” i närheten av en sådan aktivitetspark, och då försvinner mycket av det rofyllda och fina i det området, där även närheten till vår vackra kyrkogård borde tala emot att anlägga en ”lekplats” så när inpå den. Dessutom kan den stora fina gräsplanen på Flakudden vara ovärderlig att ha kvar orörd den gången ambulanshelikoptern behöver landa centralt, tänk på det!

Bevara det vackra

Jag håller med föregående insändare (”Fundersam naturvän”, FT 23/5) om att det vore vansinnigt att placera skate-/aktivitetsparken på Flakudden! Vem kommer på en sådan ide, att placera den på en av Filipstads vackraste platser? Kom nu inte och säg att vi är nej-sägare och emot att ungdomarna ska få sin anläggning, för det stämmer inte. Jag har sett skisserna på Facebook om hur det är tänkt att se ut och det ser väl helt okej ut och naturligtvis tycker jag att ungdomarna ska få sin aktivitetspark, men inte just där! Den behöver inte ligga mitt i stan där utsikten är som finast över sjön.

Om jag kom till en stad som turist så skulle jag verkligen undra vad de styrande där höll på med om jag möttes av en sådan ”skapelse” mitt i stan, en sådan anläggning hör inte hemma där. Argumentet jag såg på Facebook att det skulle vara bra för turismen att det låg på Flakudden för att ungdomarna kunde åka skateboard medan deras föräldrar gick i affärerna är ju bara löjligt! Hur ofta tar man med skateboarden/kickbiken i bilen om man ska ut och åka ifall det ligger en åkplats för det mitt i stan?

Varför är det så viktigt att just de ungdomar som gillar att åka skateboard/kickbike med mera ha sin anläggning mitt i stan? Alla andra får ju ha sina arenor lite bort från centrum och det har funkat i alla år. Inte är det någon som har tjatat om att hallarna för hockey eller tennis till exempel ska vara mer centralt.

Nej , den enda vettiga placeringen vore där Parkhallen låg förut. Att samla flera aktivitets- och sportarenor i närheten av varandra när utrymmet tillåter vore ju självklart, tycker man. Om hockeyintresserade killar och tjejer har kunnat ta sig dit med sina tunga hockeytrunkar i alla år, så måste väl de som vill åka skateboard med mera också kunna ta sig dit. De kan ju till och med åka dit på dem. Dessutom ligger faktiskt Parkhallenområdet också mitt i stan, om än inte alldeles i centrum!

Kommunpolitikerna måste tänka lite på hur vår stad, som har potential att vara en liten pärla, kommer se ut för turisterna. I dagsläget är det många som stannar med sina husbilar och -vagnar på planen nedanför kyrkogården för att både rasta och sova och gästbryggan för de turister som kommer sjövägen är placerad på Flakudden. De nya uppställningsplatserna för husbilar som kommunen nyligen iordningsställde ligger också alldeles i närheten.

Dessutom är vi många, både turister och filipstassare, som promenerar eller bara sitter en stund ute på Flakudden eller vid kanonerna för att njuta av det underbara läget. Det kommer inte att bli detsamma om skateparken hamnar där. Det är ju helt naturligt att det blir högre ljudnivå och mer ”liv” i närheten av en sådan aktivitetspark, och då försvinner mycket av det rofyllda och fina i det området, där även närheten till vår vackra kyrkogård borde tala emot att anlägga en ”lekplats” så när inpå den. Dessutom kan den stora fina gräsplanen på Flakudden vara ovärderlig att ha kvar orörd den gången ambulanshelikoptern behöver landa centralt, tänk på det!

Bevara det vackra

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.