2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

Håll fast vid svensk matkultur i skolan

SKOLMATEN: "Kycklingkorv och konstig vegorätt"

Jag jobbar inom skolverksamheten, umgås och äter pedagogiskt med barnen. Den sista tiden har matsedeln blivit drastiskt förändrad, istället för grillkorv får barnen och personalen kycklingkorv alternativ nån konstig vegorätt.

Är det falukorv då är det nån nötkorv. Korvstroganoff gjord på nötkorv (ett skämt).

Är detta ok, nej det tycker inte jag vi som är vanliga svenskar, ska våra barn ska dom växa upp med denna matkultur?

Det blir ju helt fel, att dom infört vegorätter beror på att många inte äter vårat svenskslaktade kött, dom ska ha så kallat halalslaktat kött, men det hoppas jag som stor djurvän att det totalförbjudet i Sverige.

Var tog det vägen att man skall ta seden dit man kommer.

Dom som inte äter våran mat får väl ta sig en macka då, som nu många av dom svenska barnen gör, dom tycker helt enkelt inte om maten.

Vi ska väl ändå inte behöva ändra på våran svenska matkultur. I så fall är vi illa ute.

Varför ska vi anpassa oss

Jag jobbar inom skolverksamheten, umgås och äter pedagogiskt med barnen. Den sista tiden har matsedeln blivit drastiskt förändrad, istället för grillkorv får barnen och personalen kycklingkorv alternativ nån konstig vegorätt.

Är det falukorv då är det nån nötkorv. Korvstroganoff gjord på nötkorv (ett skämt).

Är detta ok, nej det tycker inte jag vi som är vanliga svenskar, ska våra barn ska dom växa upp med denna matkultur?

Det blir ju helt fel, att dom infört vegorätter beror på att många inte äter vårat svenskslaktade kött, dom ska ha så kallat halalslaktat kött, men det hoppas jag som stor djurvän att det totalförbjudet i Sverige.

Var tog det vägen att man skall ta seden dit man kommer.

Dom som inte äter våran mat får väl ta sig en macka då, som nu många av dom svenska barnen gör, dom tycker helt enkelt inte om maten.

Vi ska väl ändå inte behöva ändra på våran svenska matkultur. I så fall är vi illa ute.

Varför ska vi anpassa oss

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.