2017-04-10 18:08

2017-04-10 18:08

Bard saknar självinsikt

INSÄNDARE

”Dä ä båd' drygt å tar ti' te diskuter' mä dumt fôlk”, säger ett värmländsk ordstäv, men jag vill ändå kommentera Alexander Bards uttalande om Filipstad: ”Alla tjejer sticker därifrån, kvar blir killar som äter chips, bor hos mamma, är arbetslösa och hänger på nätet.”

Alexander Bard anser sig själv vara en av Sveriges intelligentaste personer. En sådan uppfattning om sig själv har bara någon med grandiost självförtroende och utan någon som helst självinsikt. Om en sådan person dessutom oavbrutet vräker ur sig floskler, blandat med hänvisningar till allehanda filosofer, så blir tillräckligt många imponerade för att tillfredsställa hans ego.

Man bör inte helt förringa Alexander Bards skicklighet. Förutom att marknadsföra sig själv och sina ganska korkade och ogenomtänkta åsikter har han varit utomordentligt skicklig på att elakt såga andra.

Till kontrast mot en låtsasfilosof som Alexander Bard står alla killar och tjejer, som stannar kvar och verkar i Filipstad, och som gör sitt bästa för att fixa jobb och bostad, och som gör kommunen till en levande och vänlig plats att bo på.

Bosse Landberg

 

Alexander Bard anser sig själv vara en av Sveriges intelligentaste personer. En sådan uppfattning om sig själv har bara någon med grandiost självförtroende och utan någon som helst självinsikt. Om en sådan person dessutom oavbrutet vräker ur sig floskler, blandat med hänvisningar till allehanda filosofer, så blir tillräckligt många imponerade för att tillfredsställa hans ego.

Man bör inte helt förringa Alexander Bards skicklighet. Förutom att marknadsföra sig själv och sina ganska korkade och ogenomtänkta åsikter har han varit utomordentligt skicklig på att elakt såga andra.

Till kontrast mot en låtsasfilosof som Alexander Bard står alla killar och tjejer, som stannar kvar och verkar i Filipstad, och som gör sitt bästa för att fixa jobb och bostad, och som gör kommunen till en levande och vänlig plats att bo på.

Bosse Landberg

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.