2016-09-20 06:00

2016-09-20 06:00

Kalhyttan är bästa arenan

REPLIK: "De allra flesta var nöjda"

Arrangörer var Svenska Gång- och Vandrarförbundet, och undertecknad var utsedd som tävlingsledare. Oftast har man bantävlingar ena dagen och vägtävling den andra. Det framgick klart i inbjudan till tävlingen att båda tävlingsdagarna var förlagda till Kalhyttans skidstadion på dess rullskidbana. Tävlingsutskottets ordförande Birger Fält och tävlingsledaren var överens om att arrangemanget i sin helhet skulle avgöras på Kalhyttans skidstadion, för övrigt Filipstads i särklass bästa idrottsarena.

Vad beträffar banprofilen, så var den inte helt platt, vilket inte heller är något krav på en vägbana. Det längre varvet som användes under söndagen, påminde i flera avseenden om den landsvägsbana, som två veckor tidigare användes vid stora SM i Växjö.

Avslutningsvis kan sägas att de allra flesta deltagarna var nöjda med tävlingarna på Kalhyttan.

Leif Kjellgren

tävlingsledare

Arrangörer var Svenska Gång- och Vandrarförbundet, och undertecknad var utsedd som tävlingsledare. Oftast har man bantävlingar ena dagen och vägtävling den andra. Det framgick klart i inbjudan till tävlingen att båda tävlingsdagarna var förlagda till Kalhyttans skidstadion på dess rullskidbana. Tävlingsutskottets ordförande Birger Fält och tävlingsledaren var överens om att arrangemanget i sin helhet skulle avgöras på Kalhyttans skidstadion, för övrigt Filipstads i särklass bästa idrottsarena.

Vad beträffar banprofilen, så var den inte helt platt, vilket inte heller är något krav på en vägbana. Det längre varvet som användes under söndagen, påminde i flera avseenden om den landsvägsbana, som två veckor tidigare användes vid stora SM i Växjö.

Avslutningsvis kan sägas att de allra flesta deltagarna var nöjda med tävlingarna på Kalhyttan.

Leif Kjellgren

tävlingsledare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.