2016-09-16 06:00

2016-09-16 06:00

Gångsporten värd en större publik

INSÄNDARE: "Kunde ha fått visa upp sporten"

I helgen var jag tillbaka i Filipstad min barndomsstad, det var många år sedan sist jag skulle vara med på VSM i gång.

Tyvärr blev det en stor besvikelse då banan inte var det bästa att utöva gång på, den var hård och tuff att gå på. Det hade varit betydligt trevligare att lägga banan inne i centrala Filipstad som verkligen är en mysig och fin liten stad. Norrmalt går VSM ena dagen på väg och andra dagen på bana, så bara detta gjorde mig mycket besviken. Jag har tävlat i gång sedan 2001 och har aldrig upplevt en tuffare och jobbigare bana att tävla på. Lördagens bana var tuff söndagens var om något ännu värre dessutom regnade det.

Jag har själv varit med och tagit beslut att tävlingen ska gå i Filipstad, men jag hade då hoppats att vi skulle få gå i stan så vi kunde ha fått visa upp denna sport. Men det var tydligen enklare att låta oss gå på Skidstadion helt utan publik. Inte konstigt att gångsporten håller på att dö ut i Sverige. Som ensam kvinna på VSM i Filipstad är jag mycket kritisk till att det lämnades ut SM-tecken till en deltagande kvinna i D45 från Venezuela. Detta är och förblir en stor skandal för sporten att svenska SM-tecken lämnar Sverige. Självklart kan denna kvinna vara med utanför för tävlingen som det står i resultatlistan men att få dessa två tecken kan bara ske inom gångsporten.

Men lyckan att vara hemma i Filipstad uppväger detta, och att få träffa min fina fröken Carin Wikner från min första lyckliga skolår var magiskt, och mycket svårt att beskriva i ord. Jag träffade två av mina bästa och finaste klasskamrater den ena boende i Filipstad den andra reste från Karlstad bara för att träffa mig det var helt fantastiskt att träffas efter 53 år.

Tack till er alla som förgyllde min långhelg i Filipstad, en sak står helt klart jag kommer snart tillbaka igen.

Yvonne Levinovitz

 

Tyvärr blev det en stor besvikelse då banan inte var det bästa att utöva gång på, den var hård och tuff att gå på. Det hade varit betydligt trevligare att lägga banan inne i centrala Filipstad som verkligen är en mysig och fin liten stad. Norrmalt går VSM ena dagen på väg och andra dagen på bana, så bara detta gjorde mig mycket besviken. Jag har tävlat i gång sedan 2001 och har aldrig upplevt en tuffare och jobbigare bana att tävla på. Lördagens bana var tuff söndagens var om något ännu värre dessutom regnade det.

Jag har själv varit med och tagit beslut att tävlingen ska gå i Filipstad, men jag hade då hoppats att vi skulle få gå i stan så vi kunde ha fått visa upp denna sport. Men det var tydligen enklare att låta oss gå på Skidstadion helt utan publik. Inte konstigt att gångsporten håller på att dö ut i Sverige. Som ensam kvinna på VSM i Filipstad är jag mycket kritisk till att det lämnades ut SM-tecken till en deltagande kvinna i D45 från Venezuela. Detta är och förblir en stor skandal för sporten att svenska SM-tecken lämnar Sverige. Självklart kan denna kvinna vara med utanför för tävlingen som det står i resultatlistan men att få dessa två tecken kan bara ske inom gångsporten.

Men lyckan att vara hemma i Filipstad uppväger detta, och att få träffa min fina fröken Carin Wikner från min första lyckliga skolår var magiskt, och mycket svårt att beskriva i ord. Jag träffade två av mina bästa och finaste klasskamrater den ena boende i Filipstad den andra reste från Karlstad bara för att träffa mig det var helt fantastiskt att träffas efter 53 år.

Tack till er alla som förgyllde min långhelg i Filipstad, en sak står helt klart jag kommer snart tillbaka igen.

Yvonne Levinovitz

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.