2016-03-11 17:23

2016-03-11 17:23

Tungt och ledsamt med rivningslovet

NYKROPPA

På massor av olika sätt har vi kämpat gett en massa förslag att bevara vår vackra skola i käre kröppa.

Denna byggnad som faktiskt visade sej inte va så illa ställd i sin skrud. Allt snack om att den var i så stort behov av renovering visade sej ju vara en bluff. Det som behövdes var ju i själva verket ganska lite om man ser på denna fantastiska byggnad. Vi har jobbat så hårt med att hitta människor som skulle sett det vi ser att denna byggnad har en mening att få vara kvar. Många av dem, bland annat Ernst, tycker det är vansinne att förstöra något så fint. Kommer inte helt plötsligt en seriös köpare och lägger ett pris nu så har vi tyvärr förstått att vi inte kan göra mer. Det är med stor sorg jag lämnar denna debatt och de minnen jag har från denna byggnad. Nostalgi i hög grad när vi ungdomar stod i musikrummet och övade sånger med Jörn Granberg inför sommaren. Lånade böcker i biblioteket där doften av historia och kunskap fanns. Högst upp i denna vackra byggnad såg man ut över Kröppa, sjön så blank mellan grönskande träd. Ja det är med sorg och tårar i ögat. Min barndoms skola är snart borta.

Gunilla Segerman

På massor av olika sätt har vi kämpat gett en massa förslag att bevara vår vackra skola i käre kröppa.

Denna byggnad som faktiskt visade sej inte va så illa ställd i sin skrud. Allt snack om att den var i så stort behov av renovering visade sej ju vara en bluff. Det som behövdes var ju i själva verket ganska lite om man ser på denna fantastiska byggnad. Vi har jobbat så hårt med att hitta människor som skulle sett det vi ser att denna byggnad har en mening att få vara kvar. Många av dem, bland annat Ernst, tycker det är vansinne att förstöra något så fint. Kommer inte helt plötsligt en seriös köpare och lägger ett pris nu så har vi tyvärr förstått att vi inte kan göra mer. Det är med stor sorg jag lämnar denna debatt och de minnen jag har från denna byggnad. Nostalgi i hög grad när vi ungdomar stod i musikrummet och övade sånger med Jörn Granberg inför sommaren. Lånade böcker i biblioteket där doften av historia och kunskap fanns. Högst upp i denna vackra byggnad såg man ut över Kröppa, sjön så blank mellan grönskande träd. Ja det är med sorg och tårar i ögat. Min barndoms skola är snart borta.

Gunilla Segerman

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.