2016-02-29 16:17

2016-02-29 16:17

Större skola ger inte säkert bättre betyg

FILIPSTAD: Orolig mamma om skollokalsutredningen

Mina tankar angående ”storskolan”. Jag hade tyvärr inte möjlighet att gå på mitt möte med Tage Nordkvist eftersom jag inte hade barnvakt. Men jag hade många vänner som gick och de har berättat för mig vad som sades. Efter att ha hört om planerna så har jag fastnat för det här med barnens betyg. Det finns tydligen andra kommuner som byggt dessa storskolor och sedan har barnens betyg tydligen dalat?

Om jag förstått rätt så ligger ändå Filipstadsbarnen bra till när det gäller betyg. Så då blir jag ju naturligtvis rädd för att det även ska hända här.

Jag köper inte argumentet att det ska bli lättare att rekrytera bättre/behöriga lärare om vi bygger en storskola i vår kommun. För jag tror inte att det är skolorna det hänger på när det gäller att få hit lärare. Vi har tyvärr en liten kommun som det är svårt att få folk att flytta till.

Jag tror att det inte heller spelar någon roll om vi skulle lyckas få hit superhjältarna till lärare för blir barnen att känna sig otrygga på sin nya stora skola så kommer de ändå inte vilja lära sig något och då spelar det ingen roll att den duktigaste läraren finns till förfogande. För vill inte en människa lära sig så går det inte att lära.

Våra skolor som vi har idag verkar ju även funka bra eftersom våra barn ligger bra till statistikmässigt när det gäller betygen. Jag vill naturligtvis att mina barn ska få bra betyg för det behövs i dagens samhälle. Så jag vill be er nu som ska ta beslut om detta att ni ska tänka till. Vill ni ha på ert samvete att ni eventuellt sänker våra fina barns kunskaper och betyg?

Finns det ingen annan lösning för vår kommun än en som visat sig att den inte funkat i andra kommuner?

Mina tankar angående ”storskolan”. Jag hade tyvärr inte möjlighet att gå på mitt möte med Tage Nordkvist eftersom jag inte hade barnvakt. Men jag hade många vänner som gick och de har berättat för mig vad som sades. Efter att ha hört om planerna så har jag fastnat för det här med barnens betyg. Det finns tydligen andra kommuner som byggt dessa storskolor och sedan har barnens betyg tydligen dalat?

Om jag förstått rätt så ligger ändå Filipstadsbarnen bra till när det gäller betyg. Så då blir jag ju naturligtvis rädd för att det även ska hända här.

Jag köper inte argumentet att det ska bli lättare att rekrytera bättre/behöriga lärare om vi bygger en storskola i vår kommun. För jag tror inte att det är skolorna det hänger på när det gäller att få hit lärare. Vi har tyvärr en liten kommun som det är svårt att få folk att flytta till.

Jag tror att det inte heller spelar någon roll om vi skulle lyckas få hit superhjältarna till lärare för blir barnen att känna sig otrygga på sin nya stora skola så kommer de ändå inte vilja lära sig något och då spelar det ingen roll att den duktigaste läraren finns till förfogande. För vill inte en människa lära sig så går det inte att lära.

Våra skolor som vi har idag verkar ju även funka bra eftersom våra barn ligger bra till statistikmässigt när det gäller betygen. Jag vill naturligtvis att mina barn ska få bra betyg för det behövs i dagens samhälle. Så jag vill be er nu som ska ta beslut om detta att ni ska tänka till. Vill ni ha på ert samvete att ni eventuellt sänker våra fina barns kunskaper och betyg?

Finns det ingen annan lösning för vår kommun än en som visat sig att den inte funkat i andra kommuner?

  • Orolig mamma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.