2016-02-22 16:49

2016-02-22 16:49

Sagan stämmer inte med verkligheten

REPLIK FILIPSTAD: Apropå sagan om flickan i gruvhålet

Sagan är en saga och hör verkligen inte hemma på insändarsidorna utan i FT:s sagohörna om FT har en sagohörna.

Verkligheten är att Filipstads kommun nu har cirka 1300 asylsökande i kommunen, vilket omräknat till hela Sverige innebär att Sverige skall ta emot cirka 1,3 miljoner människor per år och att hela EU skulle ta emot ca 150 miljoner personer om året.

Att framställa detta som att det är en flicka som kommer hit är att idyllisera verkligen. Det kommer mellan 28 000 till 70 000 till Europa varje vecka på olika sätt och flertalet av de som anländer är s.k. ensamkommande barn. Barn som kan var upp till 30 år gamla och för det mesta är pojkar eller män.

Bara i Filipstad har befolkningspyramiden förskjutits så att det nu finns minst 10 procent fler män i åldersgrupperna 20 – 30 år än det finns kvinnor.

Den politiska processen är ofta rätt tungrodd och måste få ta sin tid för att alla åsikter skall kunna rymmas i besluten. Ju större en organisation är ju längre tid tar detta.

Att förvänta sig att EU skall kunna komma fram till några beslut i rimlig tid vad gäller flyktingmottagandet är knappast inte att räkna med när vi inte ens i Värmland klara av att fördela flyktingar på ett korrekt sätt.

Skillnaden mellan Margot Wallströms Hammarö och Filipstad är avgrundsdjup vad gäller antalet asylmottagna.

Ulf Söhrman (M)

Sagan är en saga och hör verkligen inte hemma på insändarsidorna utan i FT:s sagohörna om FT har en sagohörna.

Verkligheten är att Filipstads kommun nu har cirka 1300 asylsökande i kommunen, vilket omräknat till hela Sverige innebär att Sverige skall ta emot cirka 1,3 miljoner människor per år och att hela EU skulle ta emot ca 150 miljoner personer om året.

Att framställa detta som att det är en flicka som kommer hit är att idyllisera verkligen. Det kommer mellan 28 000 till 70 000 till Europa varje vecka på olika sätt och flertalet av de som anländer är s.k. ensamkommande barn. Barn som kan var upp till 30 år gamla och för det mesta är pojkar eller män.

Bara i Filipstad har befolkningspyramiden förskjutits så att det nu finns minst 10 procent fler män i åldersgrupperna 20 – 30 år än det finns kvinnor.

Den politiska processen är ofta rätt tungrodd och måste få ta sin tid för att alla åsikter skall kunna rymmas i besluten. Ju större en organisation är ju längre tid tar detta.

Att förvänta sig att EU skall kunna komma fram till några beslut i rimlig tid vad gäller flyktingmottagandet är knappast inte att räkna med när vi inte ens i Värmland klara av att fördela flyktingar på ett korrekt sätt.

Skillnaden mellan Margot Wallströms Hammarö och Filipstad är avgrundsdjup vad gäller antalet asylmottagna.

Ulf Söhrman (M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.