2015-08-15 06:00

2015-08-15 15:39

Var rädd om fina Filipstads hjärta

CENTRUM: Det som gjorts är bra – men glöm inte resten

Filipstad, min lilla fina stad. Vart tog du vägen?

Jag återkommer minst en gång per år, eftersom jag har släkt och goda vänner kvar.

I år är jag bara tvungen att lätta mitt hjärta. Har suttit på balkongen och blickat ut över Erikshjälpen och den nedbrunna delen mot genomfarten och frågar mig, hur kan Filipstads kommun låta det stå kvar så här månad efter månad.

Det första som möter turisterna! Skulle de våga sig in i centrum möts de av rivningskåkar med utslagna fönster, tomma äffärslokaler och trista bakgårdar.

Viktoriagatan som på 60-talet blomstrade, speciellt nummer tre som nu kan få vem som helst att börja gråta. Genomgången till parkeringen är försedd med presenningar som hänger på tre kvart. Tråkigt, tråkigt.

Jag förstår inte hur man kan tillåta något sådant.

En gång var huset rosa med tre affärer i bottenvåningen. Urmakare, blomsterhandel och F:a Klänningen. I den sistnämnda gick vi faktiskt mannekäng i skyltfönstret när det var dags för den stora julskyltsöndagen, det var tider det. Det blev sedan Lekohuset och i dag är det ingenting...

Jag tycker synd om alla ungdomar som växer upp i Filipstad som aldrig får uppleva dessa glansdagar.

Jag hoppas att renoveringen av holmen och fina Kjortelgården är ett steg i rätt riktning. Likaså det privatrenoverade gamla huset på Vikgatan där Nya Hatt och Mössaffären låg som blivit jättefint. Vad glad man blir, hoppas att det fortsätter så.

Var ute vid Kalhyttan, vilket jätteprojekt, fantastiskt!

Snälla Filipstads kommun, glöm för den skull inte att röja i centrum. Försök renovera och bevara de ”kåkar” som finns kvar. Så svårt kan det väl ändå inte vara.

Tack för att ni lyssnar på en gammal Filipstadsbo som har hjärtat kvar i Värmland.

Pia Köhler

Jag återkommer minst en gång per år, eftersom jag har släkt och goda vänner kvar.

I år är jag bara tvungen att lätta mitt hjärta. Har suttit på balkongen och blickat ut över Erikshjälpen och den nedbrunna delen mot genomfarten och frågar mig, hur kan Filipstads kommun låta det stå kvar så här månad efter månad.

Det första som möter turisterna! Skulle de våga sig in i centrum möts de av rivningskåkar med utslagna fönster, tomma äffärslokaler och trista bakgårdar.

Viktoriagatan som på 60-talet blomstrade, speciellt nummer tre som nu kan få vem som helst att börja gråta. Genomgången till parkeringen är försedd med presenningar som hänger på tre kvart. Tråkigt, tråkigt.

Jag förstår inte hur man kan tillåta något sådant.

En gång var huset rosa med tre affärer i bottenvåningen. Urmakare, blomsterhandel och F:a Klänningen. I den sistnämnda gick vi faktiskt mannekäng i skyltfönstret när det var dags för den stora julskyltsöndagen, det var tider det. Det blev sedan Lekohuset och i dag är det ingenting...

Jag tycker synd om alla ungdomar som växer upp i Filipstad som aldrig får uppleva dessa glansdagar.

Jag hoppas att renoveringen av holmen och fina Kjortelgården är ett steg i rätt riktning. Likaså det privatrenoverade gamla huset på Vikgatan där Nya Hatt och Mössaffären låg som blivit jättefint. Vad glad man blir, hoppas att det fortsätter så.

Var ute vid Kalhyttan, vilket jätteprojekt, fantastiskt!

Snälla Filipstads kommun, glöm för den skull inte att röja i centrum. Försök renovera och bevara de ”kåkar” som finns kvar. Så svårt kan det väl ändå inte vara.

Tack för att ni lyssnar på en gammal Filipstadsbo som har hjärtat kvar i Värmland.

Pia Köhler

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.