2015-07-21 06:00

2015-07-21 06:00

Service behövs även i sommar

BOSTADSFRÅGA: Sommarstängt när frågorna dyker upp

BOSTAD. Man undrar lite ibland hur det tänks i denna kommun. Eller om det tänks.

På sommaren är det oftast högsäsong om man vill sälja eller köpa mindre lägenheter i stan då det snart är dags för skolstart. Det kommer elever hit från hela landet för att gå Bergsskolan, eller kanske till och med Spångbergsgymnasiet. Det finns även stassare som styr kosan någon annanstans av olika anledningar såklart, ofta på hösten.

Dels undrar jag varför kommunen inte satsar mer på att vi faktiskt har en populär och lyckad högskola i Filipstad. Vad sägs om att bygga ett ordentligt studentboende-kvarter?

Sen undrar jag en sak till. Jag förstår att även personal som jobbar på HSB behöver semester. Men hört talas om vikarier?

HSB håller helt stängt vecka 29, 30 och 31. En tid då många behöver fixa med kontraktsskrivande och ägarbyte inför augusti då inflytt antagligen sker, då skolorna börjar då. Nej, då har man stängt, och öppnar i augusti, så det blir panik med allting.

 

Man blir så trött

På sommaren är det oftast högsäsong om man vill sälja eller köpa mindre lägenheter i stan då det snart är dags för skolstart. Det kommer elever hit från hela landet för att gå Bergsskolan, eller kanske till och med Spångbergsgymnasiet. Det finns även stassare som styr kosan någon annanstans av olika anledningar såklart, ofta på hösten.

Dels undrar jag varför kommunen inte satsar mer på att vi faktiskt har en populär och lyckad högskola i Filipstad. Vad sägs om att bygga ett ordentligt studentboende-kvarter?

Sen undrar jag en sak till. Jag förstår att även personal som jobbar på HSB behöver semester. Men hört talas om vikarier?

HSB håller helt stängt vecka 29, 30 och 31. En tid då många behöver fixa med kontraktsskrivande och ägarbyte inför augusti då inflytt antagligen sker, då skolorna börjar då. Nej, då har man stängt, och öppnar i augusti, så det blir panik med allting.

 

Man blir så trött

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.