2018-05-14 18:32

2018-05-14 18:32

Våren hyllas med körkonsert i Nykroppa

NYKROPPA: Körer ger gemensam konsert i kyrkan

Det var i maj som Lillan kom till jorden. Det är i maj som en vänlig grönskas rika dräkt sjunger en visa över vindens ängar, och det är i maj, närmare bestämt nu på lördag den 19 maj, som Nykroppakören och Filipstads kyrkokör har sin gemensamma vårkonsert i Nykroppa kyrka.

I år har Bosse Landberg hoppat in som körledare, eftersom ordinarie organisten Johnny Larsson har tjänstledigt under våren. Sångerna är genomgående från den svenska visskatten som ”Här är gudagott att vara” av Gunnar Wennerberg, Evert Taubes ”Sjösala vals”, och den mer vemodiga ”Det är vackrast när det skymmer” av Pär Lagerkvist..

Solister

I en gammal fäbodvisa, ”Kersti Lilla”, som bygger på en verklig händelse, får vi höra Madeleine Lindelöf Bjurbäck och Oscar Daniels som solister.

Nykroppas legendariske saxofonist Dietmar Schmid spelar med i några av sångerna, och bidrar dessutom med två sololåtar.

Vill ge hopp

– Nykroppakören och Filipstads kyrkokör hoppas att sångerna och musiken i lördagens vårkonsert kan bidra till att inge hopp, glädje och optimism. Trots allt elände vi matas med dagligen kan vi ändå utbrista som i en av kvällens musikstycken: ”Vilken underbar värld!” skriver Bosse Landberg i ett mejl till FT.

I år har Bosse Landberg hoppat in som körledare, eftersom ordinarie organisten Johnny Larsson har tjänstledigt under våren. Sångerna är genomgående från den svenska visskatten som ”Här är gudagott att vara” av Gunnar Wennerberg, Evert Taubes ”Sjösala vals”, och den mer vemodiga ”Det är vackrast när det skymmer” av Pär Lagerkvist..

Solister

I en gammal fäbodvisa, ”Kersti Lilla”, som bygger på en verklig händelse, får vi höra Madeleine Lindelöf Bjurbäck och Oscar Daniels som solister.

Nykroppas legendariske saxofonist Dietmar Schmid spelar med i några av sångerna, och bidrar dessutom med två sololåtar.

Vill ge hopp

– Nykroppakören och Filipstads kyrkokör hoppas att sångerna och musiken i lördagens vårkonsert kan bidra till att inge hopp, glädje och optimism. Trots allt elände vi matas med dagligen kan vi ändå utbrista som i en av kvällens musikstycken: ”Vilken underbar värld!” skriver Bosse Landberg i ett mejl till FT.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.