2016-08-26 06:00

2016-08-26 06:00

Filipstads Gille tog emot tidskapsel med bilder

FILIPSTAD

På torsdagen fick Filipstads Gille ta emot en riktig bildskatt när Karin Wetterhall och Margareta Hasselblad kom på besök.

Bilderna är tagna av Kindberg från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. Motiven är blandade med allt från gamla hus från Filipstad och personporträtt.

– Det var inte en dålig bildskatt vi fick. Som en tidskapsel som verkligen ger en inblick i Filipstads historia. Karin och Margareta hittade bilderna och flera andra dokument i sin sommarstuga. De visste inte riktigt vad de skulle göra med dem, men så fick de kontakt med biblioteket som tipsade om oss. Vi alla blev väldigt glada över att ta emot det, säger Markus Helmersson.

Bilderna är tagna av Kindberg från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. Motiven är blandade med allt från gamla hus från Filipstad och personporträtt.

– Det var inte en dålig bildskatt vi fick. Som en tidskapsel som verkligen ger en inblick i Filipstads historia. Karin och Margareta hittade bilderna och flera andra dokument i sin sommarstuga. De visste inte riktigt vad de skulle göra med dem, men så fick de kontakt med biblioteket som tipsade om oss. Vi alla blev väldigt glada över att ta emot det, säger Markus Helmersson.