2015-06-26 10:28

2015-06-26 10:28

Varning för spontan underhållning

GRAVENDAL

På lördag, den 27 juni, arrangeras Gravendal Hammardag.

Många aktiviteter står på schemat samtidigt som det finns mycket av historiskt värde att titta på, bland annat är Stångjärnshammaren i gång och dunkar medan kolet glöder och bäljen blåser. Det kommer också bjudas på guidade turer kring området, försäljning av hantverk och konst, loppis, lotteri. För den sugne finns nygräddade våfflor med grädde, eller kolbullar med hemkokt lingonsylt att kalasa på. I bakstugan gräddas det tunnbröd och i smedjan arbetar smeder och knivmakare. Arrangörerna – Gravendals byalag, bygdegårdsföreningen och Eko museum, hintar också om att spontan underhållning kan förekomma.

Många aktiviteter står på schemat samtidigt som det finns mycket av historiskt värde att titta på, bland annat är Stångjärnshammaren i gång och dunkar medan kolet glöder och bäljen blåser. Det kommer också bjudas på guidade turer kring området, försäljning av hantverk och konst, loppis, lotteri. För den sugne finns nygräddade våfflor med grädde, eller kolbullar med hemkokt lingonsylt att kalasa på. I bakstugan gräddas det tunnbröd och i smedjan arbetar smeder och knivmakare. Arrangörerna – Gravendals byalag, bygdegårdsföreningen och Eko museum, hintar också om att spontan underhållning kan förekomma.