2018-03-14 14:00

2018-03-14 14:00

Svartsjuka ledde till bråk

FILIPSTAD: 40-åring dömd för misshandel av sin dejt

Mannen blev svartsjuk när hans dejt dansade med en annan – han tog då tag i kvinnan, tryckte upp henne mot väggen och sparkade henne i ryggen.

Den 40-åriga mannen och kvinnan han vid tillfället dejtade befann sig en dag i januari förra året på en fest.

Kvinnan har i förhör berättat att det var en trevlig fest, men att den spårade ur då hon dansade med en annan man.

40-åringen ska ha blivit svartsjuk och först börjat bråka med mannen. När kvinnan försökte att hejda bråket gav sig 40-åringen på henne istället. Han tryckte först upp henne mot en vägg och kastade sedan henne mot en dörrpost, varefter hon föll i golvet. När hon låg ner sparkade han henne i ryggen.

40-åringen har erkänt gärningen, själva sparken minns han dock inte. Han säger själv att han vid tillfället var full och dum, samt medger att han gjort fel och att han ber om ursäkt för sitt agerande.

Döms för händelsen

Tingsrätten finner att mannen gjort sig skyldig till misshandel. Han döms därför till villkorlig dom förenat med 80 dagsböter av en totalsumma av 4 000 kronor.

40-åringen ska även betala 6 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Den 40-åriga mannen och kvinnan han vid tillfället dejtade befann sig en dag i januari förra året på en fest.

Kvinnan har i förhör berättat att det var en trevlig fest, men att den spårade ur då hon dansade med en annan man.

40-åringen ska ha blivit svartsjuk och först börjat bråka med mannen. När kvinnan försökte att hejda bråket gav sig 40-åringen på henne istället. Han tryckte först upp henne mot en vägg och kastade sedan henne mot en dörrpost, varefter hon föll i golvet. När hon låg ner sparkade han henne i ryggen.

40-åringen har erkänt gärningen, själva sparken minns han dock inte. Han säger själv att han vid tillfället var full och dum, samt medger att han gjort fel och att han ber om ursäkt för sitt agerande.

Döms för händelsen

Tingsrätten finner att mannen gjort sig skyldig till misshandel. Han döms därför till villkorlig dom förenat med 80 dagsböter av en totalsumma av 4 000 kronor.

40-åringen ska även betala 6 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.