2018-03-13 08:28

2018-03-13 08:28

Ulla vill att Filipstad ska ta ett miljökliv framåt

FILIPSTAD: Frågar i fullmäktige om klimatpengar

Är Filipstad berett att ta ett miljökliv? Det undrar Ulla Olsson (L) i en interpellation till kommunalrådet Per Gruvberger (S).

Sedan 2015 har Naturvårdsverket delat ut närmare 2 miljarder i stöd till lokala klimatinvesteringar genom projektet Klimatklivet. Det berättar Ulla Olsson i sin fråga, som hon lämnat in skriftligt. Hon vill veta om Filipstad har planer på eller redan tagit del av Naturvårdsverkets pengar till lokala miljökliv.

Nu påminner hon om att Liberalerna för ett år sedan förslag att kommunen skulle försöka få del av de här pengarna, bland annat för att sätta upp laddstolpar för elbilar runt om i kommunen.

Försäljningen av el-bilar ökar med en rasande fart i Sverige och då gäller det att vi inom Filipstads kommun hänger med och bidrar till denna utveckling. Det finns nog många i vår kommun som skulle gå över till fossilfritt bränsle om möjligheten till laddning fanns.

I Torsby planeras för 25 laddstationer och nu Ulla Olsson tycker att Filipstad också borde satsa.

Det är även ett ypperligt tillfälle för Filipstad, att få förbipasserande att stanna till i Filipstad och ev äta eller handla, medan bilen står på laddning. En snabbladdning tar cirka 20 minuter. På så sätt gynnas våra företagare och arbetstillfällen skapas.

Sedan 2015 har Naturvårdsverket delat ut närmare 2 miljarder i stöd till lokala klimatinvesteringar genom projektet Klimatklivet. Det berättar Ulla Olsson i sin fråga, som hon lämnat in skriftligt. Hon vill veta om Filipstad har planer på eller redan tagit del av Naturvårdsverkets pengar till lokala miljökliv.

Nu påminner hon om att Liberalerna för ett år sedan förslag att kommunen skulle försöka få del av de här pengarna, bland annat för att sätta upp laddstolpar för elbilar runt om i kommunen.

Försäljningen av el-bilar ökar med en rasande fart i Sverige och då gäller det att vi inom Filipstads kommun hänger med och bidrar till denna utveckling. Det finns nog många i vår kommun som skulle gå över till fossilfritt bränsle om möjligheten till laddning fanns.

I Torsby planeras för 25 laddstationer och nu Ulla Olsson tycker att Filipstad också borde satsa.

Det är även ett ypperligt tillfälle för Filipstad, att få förbipasserande att stanna till i Filipstad och ev äta eller handla, medan bilen står på laddning. En snabbladdning tar cirka 20 minuter. På så sätt gynnas våra företagare och arbetstillfällen skapas.

  • Lena Richardson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.