2018-03-13 12:23

2018-03-13 12:23

Jan-Erik blev utan pris

FILIPSTAD: Inget pris men väl ett hedersomnämnande

Det blev inget pris till Jan-Erik Andrén, förvaltningschef för Filipstads kommuns barn- och utbildningsförvaltning, vid skolledarkongressen.
Skolledarpriset på 100 000 kronor går i stället till en Västerås-rektor.

Hans Jakobsson, rektor på ABB:s Industrigymnasium i Västerås är mottagare av Stora Skolledarpriset. Det delades ut när Nordiska Skolledarkongressen inleddes i Göteborg på tisdagen.

Hans Jakobsson är enligt juryns motivering "en skolledare med extraordinärt stark drivkraft att hela tiden förbättra sin verksamhet såväl vad avser kunskapsresultat som trivsel och engagemang hos elever och personal. Under hans tydliga ledning har verksamheten lyckats bryta begränsande mönster och skapat en kultur präglad av delaktighet, respekt och framtidstro där eleverna når synnerligen goda resultat. Genom ett omfattande samarbete med externa partners har han också gjort sin skola till ett nav för utvecklingen i regionen.”

Det är andra gången som priset delas ut.

Helt lottlösa blev inte heller de två andra finalisterna till priset. Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge och Jan-Erik Andrén, förvaltningschef Filipstads kommun, fick varsitt hedersomnämnande.

Hans Jakobsson, rektor på ABB:s Industrigymnasium i Västerås är mottagare av Stora Skolledarpriset. Det delades ut när Nordiska Skolledarkongressen inleddes i Göteborg på tisdagen.

Hans Jakobsson är enligt juryns motivering "en skolledare med extraordinärt stark drivkraft att hela tiden förbättra sin verksamhet såväl vad avser kunskapsresultat som trivsel och engagemang hos elever och personal. Under hans tydliga ledning har verksamheten lyckats bryta begränsande mönster och skapat en kultur präglad av delaktighet, respekt och framtidstro där eleverna når synnerligen goda resultat. Genom ett omfattande samarbete med externa partners har han också gjort sin skola till ett nav för utvecklingen i regionen.”

Det är andra gången som priset delas ut.

Helt lottlösa blev inte heller de två andra finalisterna till priset. Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge och Jan-Erik Andrén, förvaltningschef Filipstads kommun, fick varsitt hedersomnämnande.

  • Lena Richardson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.