2018-01-12 06:00

2018-01-12 06:00

Nu ska julen dansas ut

FILIPSTAD: Tjugondag Knut stundar – fler julgransdanser i bygden i helgen

Julstressen har lagt sig och nyårsraketerna har tystnat.

Livet har återgått till vardag och det är dags att plocka ner de där sakerna som stått framme och ”förgyllt” tillvaron de senaste veckorna, tillsammans med den, inte längre, så ståtliga granen.

Traditionen vad gäller att dansa ut julen när granen skall ner har varit med oss sedan urminnes tider och är en mycket uppskattad aktivitet under den där helgen i mitten av januari, 20 dagar efter julafton.

Sista chansen

Här ges en sista chans för både barn och vuxna att samlas i julens tecken för att fira av den högtid som passerat. Klassiska lekar, traditionella jul(dans)sånger och en allmänt trivsam stämning är signaturer för det som bjuds.

I Filipstads kommun anordnas ett antal olika varianter av denna aktivitet under helgen, så om du är sugen på att kräma ur mesta möjliga ur denna sista chans finns alla möjligheter.

Under lördagen bjuder Gåsborn in till dans kring granen, fiskdamm samt fikaservering på Klintgården och i Nykroppa öppnar man upp Nykroppaparken för julgransdans.

Bygdegård och torg

Under söndagen sedan är det Bygdegården i Brattfors som står som första värd. En stund senare är Stora torget i Filipstad värd för det avslutande kalaset, där Margareta Davidsson och Kulturskolans julorkester leder dansen.

Traditionen vad gäller att dansa ut julen när granen skall ner har varit med oss sedan urminnes tider och är en mycket uppskattad aktivitet under den där helgen i mitten av januari, 20 dagar efter julafton.

Sista chansen

Här ges en sista chans för både barn och vuxna att samlas i julens tecken för att fira av den högtid som passerat. Klassiska lekar, traditionella jul(dans)sånger och en allmänt trivsam stämning är signaturer för det som bjuds.

I Filipstads kommun anordnas ett antal olika varianter av denna aktivitet under helgen, så om du är sugen på att kräma ur mesta möjliga ur denna sista chans finns alla möjligheter.

Under lördagen bjuder Gåsborn in till dans kring granen, fiskdamm samt fikaservering på Klintgården och i Nykroppa öppnar man upp Nykroppaparken för julgransdans.

Bygdegård och torg

Under söndagen sedan är det Bygdegården i Brattfors som står som första värd. En stund senare är Stora torget i Filipstad värd för det avslutande kalaset, där Margareta Davidsson och Kulturskolans julorkester leder dansen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.