2017-10-06 11:10

2017-10-06 11:10

Är detta Sveriges snyggaste kontor?

NÄRINGSLIV: OLWs ägare tävlar med nya kontoret

OLW-ägaren Orklas kontor i Solna är nominerat till priset Sveriges snyggaste kontor 2017.

Där är ostbågspåsar – i jätteformat – en viktig inredningsdetalj.

Orklas kontor ligger på Svetsarvägen i Solna business park. Så här beskrivs kontoret på tävlingssajten:

”Ett snyggt och välvårdat kontor som har mer än bara yta. Orkla har skapat en mötesplats för fyra bolag där du redan i entrén möts av alla varumärken, allt från små plåsterförpackningar till ostbågspåsar i party size”.

Jätte-ostbågspåsarna är sittsäckar, och utgör ett av många annorlunda inslag i möbleringen.

Orkla har huserat här sedan december 2016 och att skapa ett nytt kontor handlar inte bara om yta och möblering. Också arbetssättet har ändrats, framhåller Johan Hansson, som varit projektledare för det nya kontoret.

”Modigt beslut”

– Att byta kontor är en av de enskilt största energikickarna en organisation kan göra, dock nöjde vi oss inte med bara det utan valde att också utmana vårt befintliga sätt att arbeta. Att välja ett aktivitetsbaserat arbetssätt var inte givet till en början men vi såg att fördelarna övervägde och tog det modiga beslutet, säger han.

Aktivitetsbaserat innebär att de anställda väljer var de ska sitta utifrån vad de ska göra för jobb.

”Det finns helt tysta zoner, livligare platser för kreativt arbete och en mängd utrymmen som främjar samarbete och spontana möten” berättar Orkla i ett pressmeddelande.

Cirka 200 anställda arbetar i lokalerna, där fyra företag från koncernen samsas: Orkla Confectionery & Snacks, Pierre Robert Group, Orkla Wound Care och Orkla Care.

Sammanlagt har ett 40-tal kontor nominerats i tävlingen om snyggaste kontoret. Tävlingen arrangeras av företaget Lokalnytt och pristagaren koras vid ett evenemang i Stockholm den 9 november. Röstningen sker på Lokalnytts hemsida.

Orklas kontor ligger på Svetsarvägen i Solna business park. Så här beskrivs kontoret på tävlingssajten:

”Ett snyggt och välvårdat kontor som har mer än bara yta. Orkla har skapat en mötesplats för fyra bolag där du redan i entrén möts av alla varumärken, allt från små plåsterförpackningar till ostbågspåsar i party size”.

Jätte-ostbågspåsarna är sittsäckar, och utgör ett av många annorlunda inslag i möbleringen.

Orkla har huserat här sedan december 2016 och att skapa ett nytt kontor handlar inte bara om yta och möblering. Också arbetssättet har ändrats, framhåller Johan Hansson, som varit projektledare för det nya kontoret.

”Modigt beslut”

– Att byta kontor är en av de enskilt största energikickarna en organisation kan göra, dock nöjde vi oss inte med bara det utan valde att också utmana vårt befintliga sätt att arbeta. Att välja ett aktivitetsbaserat arbetssätt var inte givet till en början men vi såg att fördelarna övervägde och tog det modiga beslutet, säger han.

Aktivitetsbaserat innebär att de anställda väljer var de ska sitta utifrån vad de ska göra för jobb.

”Det finns helt tysta zoner, livligare platser för kreativt arbete och en mängd utrymmen som främjar samarbete och spontana möten” berättar Orkla i ett pressmeddelande.

Cirka 200 anställda arbetar i lokalerna, där fyra företag från koncernen samsas: Orkla Confectionery & Snacks, Pierre Robert Group, Orkla Wound Care och Orkla Care.

Sammanlagt har ett 40-tal kontor nominerats i tävlingen om snyggaste kontoret. Tävlingen arrangeras av företaget Lokalnytt och pristagaren koras vid ett evenemang i Stockholm den 9 november. Röstningen sker på Lokalnytts hemsida.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.