2017-09-12 06:00

2017-09-12 06:00

Migrationsverket stänger kontoret

FILIPSTAD: Migrationsverket lämnar Filipstad

Migrationsverket stänger sitt kontor i Filipstad.
Måndagen var sista dagen kontoret var öppet. Nu får de som behöver besöka Migrationsverket åka till Karlstad i stället.

Anledningen till beslutet är att antalet asylsökande i kommunen minskat mycket.

När kontoret på Sparbanksgatan höll öppet för sista gången under måndagen var det dock ganska mycket folk som kom med ärenden. Vid stängningstid vid 14 hade inte alla fått hjälp, men dörren låstes och sedan betades kön som var kvar av.

– Idag var det mest att de behövde byta LMA-kort, säger Malin Gunnarsson, administrativ assistent.

LMA-kortet är ett plastkort som visar att innehavaren är asylsökande. De korten byts var sjätte månad. Nästa gång det är dags – och för andra ärenden som kräver ett personligt besök – blir det till att åka.

– De får åka till Karlstad om de behöver något, säger Malin Gunnarsson.

Anledningen till beslutet är att antalet asylsökande i kommunen minskat mycket.

När kontoret på Sparbanksgatan höll öppet för sista gången under måndagen var det dock ganska mycket folk som kom med ärenden. Vid stängningstid vid 14 hade inte alla fått hjälp, men dörren låstes och sedan betades kön som var kvar av.

– Idag var det mest att de behövde byta LMA-kort, säger Malin Gunnarsson, administrativ assistent.

LMA-kortet är ett plastkort som visar att innehavaren är asylsökande. De korten byts var sjätte månad. Nästa gång det är dags – och för andra ärenden som kräver ett personligt besök – blir det till att åka.

– De får åka till Karlstad om de behöver något, säger Malin Gunnarsson.