2017-07-17 16:33

2017-07-17 16:33

Dubbla konserter för Mikael Ramel

FILIPSTAD: Nordmark på fredag och Filipstad på lördag

Mikael Ramel, spelar och sjunger i Nordmark på fredag och Filipstad på lördag. På fredag är det Värmlandsvisans dag och på lördag spelar han med sin syster Lotta.

Ska du spela Värmlandsvisan?

– Så långt har jag inte tänkt, men jag tar det som ett tips!

Vad tänker du spela annars i Nordmark?

– Där spelar jag solo och då blir det mer plock från min egen repertoar. På lördag är det Povels naturbarn, och då spelar vi Povel Ramel-musik. Det är nionde året som vi kör det programmet, men det utvecklas ständigt. Ramen är kvar men vi byter ut en del av innehållet.

Apropå Värmlandsvisan – har du någon koppling till Värmland?

– På sätt och vis, eftersom flera vänner flyttat till Filipstad. En av vännerna jag spelade med på 60-talet har ett ställe utanför FIlipstad. Sen har jag ju bott utanför Hällefors i flera år, i Sikfors, men det har jag inte kvar längre.

Och var hittar man dig nuförtiden när du är hemma hos dig själv?

– Jag har ett ställe i Skåne och ett i Åkers styckebruk, som ligger utanför Mariefred. Jag har även en fot kvar i Stockholm, på Lidingö.

Ska du spela Värmlandsvisan?

– Så långt har jag inte tänkt, men jag tar det som ett tips!

Vad tänker du spela annars i Nordmark?

– Där spelar jag solo och då blir det mer plock från min egen repertoar. På lördag är det Povels naturbarn, och då spelar vi Povel Ramel-musik. Det är nionde året som vi kör det programmet, men det utvecklas ständigt. Ramen är kvar men vi byter ut en del av innehållet.

Apropå Värmlandsvisan – har du någon koppling till Värmland?

– På sätt och vis, eftersom flera vänner flyttat till Filipstad. En av vännerna jag spelade med på 60-talet har ett ställe utanför FIlipstad. Sen har jag ju bott utanför Hällefors i flera år, i Sikfors, men det har jag inte kvar längre.

Och var hittar man dig nuförtiden när du är hemma hos dig själv?

– Jag har ett ställe i Skåne och ett i Åkers styckebruk, som ligger utanför Mariefred. Jag har även en fot kvar i Stockholm, på Lidingö.