2017-05-19 12:27

2017-05-19 12:27

Bakelse-kalas i nyrustad skola

FILIPSTAD: Webb-tv: Nyinvigning efter stora vattenskadan

Åtta månader efter den stora vattenskadan är Spångbergsgymnasiet helt – det firades på fredagsmorgonen med bandklipp och bakelser.
– Vi kan väl för att uttrycka oss milt säga att det har varit en dynamisk stämning vissa dagar, säger Hans Ryhed, rektor.

Han var inte på plats på jobbet den där ödesdigra morgonen i september, när vattnet rann längs innerväggarna från en trasig vattenledning och skolan fick stängas. Den omskakande nyheten fick han istället via en journalist, som ringde och väckte honom på första semesterdagen.

Snart nog fick han klart för sig vad som hänt – och effekterna av vattenskadan kom att påverka både hans och alla kollegornas och elevernas vardag under en lång period.

”Vi grejade det”

– Det har varit mycket ljud. Det har varit mycket skolverksamhet. Det har varit personal och elever som hört både det ena och det andra. Det har varit hantverkare som också hört både det ena och det andra från både personal och elever, men tillsammans har vi faktiskt grejat det, sa Hans Ryhed från den lilla scenen vid cafeterian.

Där samlades elever, personal och även hantverkare som varit med i renoveringen för att fira att det nu är nästan, nästan klart.

Hela 34 rum av lite olika slag står nu redo att tas i bruk, Bland annat har nio klassrum helrenoverats och även tio arbetsrum för personal är nu tipp topp. Av de tio arbetsrummen är fyra helt nybyggda, sedan ett klassrum har fått ge plats för en helt ny avdelning för elevhälsoteamet.

Han var inte på plats på jobbet den där ödesdigra morgonen i september, när vattnet rann längs innerväggarna från en trasig vattenledning och skolan fick stängas. Den omskakande nyheten fick han istället via en journalist, som ringde och väckte honom på första semesterdagen.

Snart nog fick han klart för sig vad som hänt – och effekterna av vattenskadan kom att påverka både hans och alla kollegornas och elevernas vardag under en lång period.

”Vi grejade det”

– Det har varit mycket ljud. Det har varit mycket skolverksamhet. Det har varit personal och elever som hört både det ena och det andra. Det har varit hantverkare som också hört både det ena och det andra från både personal och elever, men tillsammans har vi faktiskt grejat det, sa Hans Ryhed från den lilla scenen vid cafeterian.

Där samlades elever, personal och även hantverkare som varit med i renoveringen för att fira att det nu är nästan, nästan klart.

Hela 34 rum av lite olika slag står nu redo att tas i bruk, Bland annat har nio klassrum helrenoverats och även tio arbetsrum för personal är nu tipp topp. Av de tio arbetsrummen är fyra helt nybyggda, sedan ett klassrum har fått ge plats för en helt ny avdelning för elevhälsoteamet.