2017-05-17 10:59

2017-05-17 10:59

Ernst kommer tillbaka

GRYTHYTTAN: Björskogsnäs får nytt besök av tv-profilen

Ernst Kirchsteiger kommer tillbaka till Björskogsnäs för att göra mera tv där.
Det avslöjade tillförordnade kommunchefen Tommy Henningsson vid ett frukostmöte med näringslivet på onsdagsmorgonen.

Tommy Henningsson berättade för de församlade företagarna om vad kommunen har på gång just nu. Bland annat berättade han om arbetet med att förändra bilden av Hällefors. En bra chans att ge en vacker bild av Hällefors till en stor publik ges redan i sommar – Tommy Henningsson berättar nämligen att Ernst Kirchsteiger är på väg tillbaka till bygden.

– Ernst kommer tillbaka till Björskogsnäs.

Det ska bli en ny inspelning, men enligt vad kommunchefen uppger för FT handlar det inte om en ny hel säsong från Björskogsnäs, utan om ett par inspelningsdagar, i samband med att Ernst söker upp tidigare projekt han gjort.

”En uppföljning”

– Det är en uppföljning av Sommar med Ernst och han ville lyfta fram Björskogsnäs för att han tyckte att det blev så lyckat.

Det tycker kommunen också. Ernst gjorde tv från stället 2015 och många har kommit för att kika och fika där. Huset ligger naturskönt vid ett naturreservat där det är fint att vandra och Ernst-effekten har dragit en ny publik dit.

– Det har blivit ett nytt besöksmål, säger Tommy Henningsson.

Han poängterar att kommunen har föreningslivet till hjälp för att driva sommarcaféet i huset och tycker att det totalt sett blev en lyckad kommunal investering. Fast det blev ju faktiskt ett juridiskt efterspel om hur det egentligen gick till när hantverkstjänsterna hyrdes in, och kommunen fick till och med betala upphandlingsavgift, ett slags böter, efter en granskning av Konkurrensverket.

Det är väl bäst att fråga då – kostar det nåt den här gången?

– Nej, absolut inte, nu får vi bara reklam! säger Tommy Henningsson.

Tommy Henningsson berättade för de församlade företagarna om vad kommunen har på gång just nu. Bland annat berättade han om arbetet med att förändra bilden av Hällefors. En bra chans att ge en vacker bild av Hällefors till en stor publik ges redan i sommar – Tommy Henningsson berättar nämligen att Ernst Kirchsteiger är på väg tillbaka till bygden.

– Ernst kommer tillbaka till Björskogsnäs.

Det ska bli en ny inspelning, men enligt vad kommunchefen uppger för FT handlar det inte om en ny hel säsong från Björskogsnäs, utan om ett par inspelningsdagar, i samband med att Ernst söker upp tidigare projekt han gjort.

”En uppföljning”

– Det är en uppföljning av Sommar med Ernst och han ville lyfta fram Björskogsnäs för att han tyckte att det blev så lyckat.

Det tycker kommunen också. Ernst gjorde tv från stället 2015 och många har kommit för att kika och fika där. Huset ligger naturskönt vid ett naturreservat där det är fint att vandra och Ernst-effekten har dragit en ny publik dit.

– Det har blivit ett nytt besöksmål, säger Tommy Henningsson.

Han poängterar att kommunen har föreningslivet till hjälp för att driva sommarcaféet i huset och tycker att det totalt sett blev en lyckad kommunal investering. Fast det blev ju faktiskt ett juridiskt efterspel om hur det egentligen gick till när hantverkstjänsterna hyrdes in, och kommunen fick till och med betala upphandlingsavgift, ett slags böter, efter en granskning av Konkurrensverket.

Det är väl bäst att fråga då – kostar det nåt den här gången?

– Nej, absolut inte, nu får vi bara reklam! säger Tommy Henningsson.