2017-05-16 06:00

2017-05-16 06:00

Filipstad tog farväl av Arne Stjernlöf

FILIPSTAD: Vacker begravningshögtid i kyrkan

Många Filipstadsbor och tillresta mötte upp i Filipstads kyrka på fredagen för att ta ett sista farväl av Arne Stjernlöf.
Ingångsmusiken var lika självklar som vacker: Syner i lövsprickningen.

Framme vid altaret stod den vita kistan med blomsteruppsättningar och ett porträtt. Strax bredvid stod Arnes gitarr, också den blomsterprydd.

Ljuset från vårsolen letade sig in genom kyrkfönstren när kantorn Bosse Landberg inledde med de första tonerna av melodin som så starkt förknippas med artisten Arne Stjernlöf. Syner i lövsprickningen blev något av en signaturmelodi för Arne, som tidigt spelade in en version på skiva av Ferlins innehållsrika text om våren, människorna och dansen på Abborrberget. Sedan följde visan med honom på små och stora scener genom hela livet.

Många minnen

Elvis fanns också nästan alltid med när Arne framträdde och så var det även vid fredagens samling i kyrkan, i form av den finstämt innerliga Love me tender.

Begravningsgästerna fick också höra en specialskriven låt till Arne, som sonen Carl skrivit.

Lika välvald var utgångsmusiken, En spelmans jordafärd av Dan Andersson.

Just så, som en spelman, kommer många av de församlade att minnas Arne Stjernlöf. Men också som den berättare han var, som företagare och entreprenör, som idéspruta och humorist, som naturvän och människovän och därtill en äkta kulturbärare inom såväl musiken som av Storhöjdens många mytomspunna hemligheter.

Framme vid altaret stod den vita kistan med blomsteruppsättningar och ett porträtt. Strax bredvid stod Arnes gitarr, också den blomsterprydd.

Ljuset från vårsolen letade sig in genom kyrkfönstren när kantorn Bosse Landberg inledde med de första tonerna av melodin som så starkt förknippas med artisten Arne Stjernlöf. Syner i lövsprickningen blev något av en signaturmelodi för Arne, som tidigt spelade in en version på skiva av Ferlins innehållsrika text om våren, människorna och dansen på Abborrberget. Sedan följde visan med honom på små och stora scener genom hela livet.

Många minnen

Elvis fanns också nästan alltid med när Arne framträdde och så var det även vid fredagens samling i kyrkan, i form av den finstämt innerliga Love me tender.

Begravningsgästerna fick också höra en specialskriven låt till Arne, som sonen Carl skrivit.

Lika välvald var utgångsmusiken, En spelmans jordafärd av Dan Andersson.

Just så, som en spelman, kommer många av de församlade att minnas Arne Stjernlöf. Men också som den berättare han var, som företagare och entreprenör, som idéspruta och humorist, som naturvän och människovän och därtill en äkta kulturbärare inom såväl musiken som av Storhöjdens många mytomspunna hemligheter.