2017-04-21 15:19

2017-04-21 15:19

Filipstad hoppas på ny bank

FILIPSTAD: Webb-tv: Debatt i fullmäktige om Swedbanks nedläggningsbeslut

Christer Olsson (M) är arg. Det är Per Gruvberger (S) också.
Ilskan riktar de gemensamt mot Swedbank och sveket mot Filipstad.

När Filipstads kommun upphandlade banktjänster i höstas vann Swedbank och kommunen bytte därmed bank från Handelsbanken. Men i början av april visade det sig att en av de saker Swedbank tog poäng på i upphandlingen snart inte finns kvar – banken tänker stänga sitt kontor i Filipstad.

I en interpellation till kommunalrådet ställde Christer Olsson en rad frågor om vem som visste vad vid vilken tidpunkt och vad som händer nu.

Slutsatsen båda drog var att de är överens.

Nu, berättade kommunalrådet, har han och kommunchefen diskussioner med andra banker och hoppas kunna locka en annan sparbank till Filipstad. Christer Olsson var nöjd med svaret och hoppas att ansträngningarna lyckas.

– Det här måste vi gemensamt, oavsett partifärg, jobba för och se till att vi har lokala bankkontor i Filipstad, sa Christer Olsson.

När Filipstads kommun upphandlade banktjänster i höstas vann Swedbank och kommunen bytte därmed bank från Handelsbanken. Men i början av april visade det sig att en av de saker Swedbank tog poäng på i upphandlingen snart inte finns kvar – banken tänker stänga sitt kontor i Filipstad.

I en interpellation till kommunalrådet ställde Christer Olsson en rad frågor om vem som visste vad vid vilken tidpunkt och vad som händer nu.

Slutsatsen båda drog var att de är överens.

Nu, berättade kommunalrådet, har han och kommunchefen diskussioner med andra banker och hoppas kunna locka en annan sparbank till Filipstad. Christer Olsson var nöjd med svaret och hoppas att ansträngningarna lyckas.

– Det här måste vi gemensamt, oavsett partifärg, jobba för och se till att vi har lokala bankkontor i Filipstad, sa Christer Olsson.